Sömestr tatilinde eğlence alternatifleri bol


Okullar dün itibariyle yarı yıl tatiline girdi. Tüm öğrenciler 14 Şubat'a kadar iyi ve verimli bir dinlenme dönemi geçirmeye çalışacak.
Çocuklar yoğun geçen bir yarı öğrenim döneminden sonra dinlenmeyi ve eğlenmeyi haketti.
O nedenle bu hafta sonundan itibaren birlikte bir program hazırlayabilir, onları sinema veya tiyatrolara götürebilir, birlikte ya da arkadaşları ile keyfini çıkarmalarını sağlayabilirsiniz.
Pek çok etkinlik, kamp, film, müzikal oyun, dans ve bale gibi gösterilerine gitmesini ya da katılımını sağlamalısınız ki, ikinci döneme daha enerjik ve moral dolu girebilsinler.
İleride mutlulukla anımsayacakları hoş tatil anları olsun.
ETKİNLİK ÇOK
İzmir'de tatil dönemi için pek çok etkinlik düzenleniyor. Belediyeler, özel kurum ve topluluklar tatilde çocukları etkin ve verimli günler geçirmeleri için kolları sıvadı. Sayısız müzikal, tiyatro oyunu ve kamplar onları bekliyor.
İşte sizin için derlediğimiz sömestr etkinlikleri...

Yrd. Doç. Dr. MUSTAFA GÜVENDİ UYARIYOR:
Hem dinlensinler hem eğlensinler
Ne boş bırakılmalı ne baskı altına alınmalı. Denge kurulmalı, bu arada eğitici ve eğlendirici aktivitelere katılmasına da yardımcı olunmalı

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güvendi, yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi konusundaki sorularımızı yanıtladı.
Tatillerin öğretmenler ya da velilere değil, öğrencilere verildiğini anımsatan Güvendi "öncelikle bunu bilmemiz gereekiyor" diyerek sözlerini şu açıklamaları yaptı:
"Yoğun geçen bir eğitim döneminin ardından öğrencilerin dinlenmeye ihtiyacı var. Bu yüzden ebeveynler çocuklarını her şeyden önce dinlendirmeli. İki haftalık süreç ne uzun ne de kısa bir zaman dilimi. Öğrenciler, çok baskı yapılmadan ve de çok boş bırakılmadan yönlendirilmeli. Bunun dengesi mutlaka sağlanmalı.
Başarısı düşük olan bir öğrenci tek başına suçlu değildir. Gerek aileler gerekse öğrentmenler de bu düşük başarıda paya sahiptir. İlgi, bu noktada çok önemlidir. Başarısı düşük olan öğrenci, ailesinden ilgi isteyecektir. O nedenle aileler çocuklarıyla biraz daha fazla ilgilenmelidir.
Çocukları üzüntüye veya baskıya sokmadan ufak ödüller verilmelidir. Ebeveynler çocuklarına abartılı olmayan hediyeler almalı, onları sosyal etkinliklerin içine sokmalıdırlar.
Günümüzde hem eğitici hem de eğlendirici ve rahatlatıcı aktiviteler düzenleniyor. Buralara yönlendirilen çocuklardan çok daha verimli sonuçlar çıkacaktır.
Tatilde çocukları, derslerden ve kurslardan biraz uzak tutarak, onlara ilgi göstererek moral verilmelidir ki öğrenci yeni öğretim dönemine başlarken dinç bir beyin ile kendine güvensin."
Uzay kampı
Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanan bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, sömestr tatilinde de kapılarını açıyor.
Hem çocuklar hem de yetişkinler uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alıyorlar.
Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde bulunan Uzay Kampı Türkiye'nin 5 günlük kamp programında takım çalışması teknikleri öğretiliyor ve uzay mekiği uçuş görevi simülasyon eğitimi, sıcak hava balonu yapımı ve uçurulması, laboratuvar deneyleri vb. interaktif aktivitelerle uzay bilimleri ve teknolojileri alanında eğitim veriliyor.
5 günlük kampın iki ayrı başlangıç tarihi bulunuyor; 30 Ocak - 4 Şubat ya da 6 Şubat - 11 Şubat. Detaylı bilgiyi 252 35 00 (104) nolu numaradan ya da www.spacecampturkey.com adresinden alabilirsiniz.
"BEN 10 Live" gösterisi bugün ve yarın
Avrupa'da 500 milyondan fazla ürünü satılan "BEN 10", özellikle erkek çocuklara hediye edilen bir numaralı ürünlerden biri. Türkiye'de çıkan BEN 10 dergisi, daha ilk sayısında 270 bin adet satarak bugüne kadar görülmemiş bir başarıyı yakaladı. Çocuğunuzun bu fenomeni capcanlı yaşamasına ne dersiniz? O zaman güzel haberi verelim: Cartoon Network'ün en çok seyredilen çizgi karakteri BEN 10, Tamek ve Cheetos ana sponsorluğunda sömestr tatilinde Türk çocuklarıyla buluşuyor. Son teknoloji kullanılarak hazırlanmış gösteride animasyonlar, akrobatlar, robotlar, uçuş sahneleri ve lazer şovları ile BEN 10 Live, bugün ve yarın saat 12:00 ile 19:00'da Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek.
Kaçırmayın!
Pinokyo Müzikali 11-13 Şubat'ta
Her yarı yıl tatilinde, çocukların hayal dünyasında yeni bir pencere açan BKM, şimdi de günümüz çocuklarını Pinokyo ile tanıştırıyor. Carlo Collodini'nin bir asırdır, nesilden nesile anlatılan kukla çocuğunun hikayesi, 21. yüzyıl çocukları için rengarenk dekor ve kostümlerle, birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde sahnelenecek. Ödüllü müzikal, klasik hikayedeki tüm macerayı şarkılar ve danslarla Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa sahnelerine taşıyacak. İzmir gösterisi 11-13 Şubat tarihlerinde saat 12.30-16:00-19:00'da Karşıyaka Spor Salonu'nda bu heyecana tanıklık edebilirsiniz.
Çiğli'de sinema şöleni
Çiğli Belediyesi "Geleneksel Sömestre Sinema Şenliğini" bu yıl da devam ettiriyor. Öğrencilerin büyük zevk ve ilgiyle izleyecekleri vizyon filmleri olan animasyon ve fantastik çocuk filmleri ücretsiz olarak gösterilecek. İki hafta boyunca haftanın her günü Çiğli Belediyesi eski meclis salonunda saat 10.00 ile 18.00 arasında gösterilecek filmler arasında Alvin ve Sincaplar 2, Saftirik Greg'in Günlüğü, Winx Club Sihirli Macera ile Narnia Günlükleri yer alıyor. Sinemaya gidemeyen büyük bir kesim için her yıl düzenli olarak sinema şenliği düzenlediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye olarak öğrencilere karne hediyesi vermek ve onlara eğlenceli zaman geçirtmek istediklerini söyledi.

Bornova'da ücretsiz filmler

Bornova Belediyesi de "Çocuk Filmleri Gösterimi" düzenliyor. Vizyona girmiş en güzel çocuk filmleri ücretsiz olarak Bornova'nın belirli merkezlerinde minik sinemaseverler ile buluşturulacak.
31 Ocak-13 Şubat tarihberi arası hergün saat 11:00-13:30, 16:00-18:30 arası Çamdibi Nedret Güven Sahnesi, Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi ve Mevlana Toplum Bilim Merkezi'nde Çizmeli Kedi, Ayı Yogi, Çirkin Ördek Yavrusu ve Buz Devri 3 filmleri gösterilecek.
Aşık Veysel'de buz sporları
231 dönüm alanda yer alan Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda açılan Buz Sporları Salonu, sömestr tatilinde de faliyet gösteriyor. Dilerseniz çocuğunuzla birlikte 45 dakikalık eğitimler ile gün içinde kayabilirsiniz. Ya da çocuğunuzu salonun sunduğu aylık kurslara yazdırabilir ona bu heyecanı yaşatabilirsiniz.
Tesisin 12 bin metrekare alanlı olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonu tribünleri, 5 bin kişilik amfitiyatrosu, yürüyüş yolları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, mini futbol sahaları, 2 kafeterya ve dinlenme alanları bulunuyor.
Alanda, 641 araçlık otopark da oluşturuldu. Buz sporlarına meraklı pateni olan öğrenciler, 3 TL ücret karşılığında 45 dakika buz pateni yapabiliyor. Kendine ait pateni olmayan öğrenciler ise bu kurs karşılığında 5 TL ödüyor.
Buz Sporları Salonu'nda özel derslerin yanı sıra, pazar günleri de "halk pateni günleri var. Bu günlerde dileyenler herhangi bir kurs programına dahil olmaksızın paten kiralayarak buz keyfini dilediğince yaşayabiliyor. Antrenör ve eğitmenler eşliğinde aylık kurs almak isteyenler 8 seans için aylık 120 TL ödüyor. 4 yaş ve üzerindeki çocuklara kurs veriliyor. Ayrıca özel ders almak isteyenler için tek çocuk 20 dakikası 20 TL, iki çocuk 20 dakikası 30 TL. gibi tarifeler var. Detaylı bilgiyi 293 38 76'dan alabilirsiniz.

Uludağ'da kayak ve snowboard keyfi

Peki Uludağ'da kamp yapmaya ne dersiniz? Şimdi tam zamanı. Merkezi Uludağ'da yer alan Kamp Dünyası, sömestr tatili için meraklılar için Kayak ve Snowboard Kampı düzenledi. Sömestr kayak ve snowboard kampları, kayak - snowboard sporunu öğrenmek veya bu spordaki bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen 9-14 ve 15-17 yaş grubu çocuklar ve gençler için düzenleniyor.
Kampa katılanlar tatil dönemlerinde yorgunluklarını atarken, günlerini en iyi ve en verimli şekilde geçiriyor. Kamp programı eğitmenler eşliğinde, güvenlik, eğitim, eğlence çatısı altında oluşuyor. Bilgi için 0 532 742 29 40 numaradan, grubun İzmir temsilcisi Levent Sert aranabilir.
BOZDAĞ'DA
Öte yandan Ödemiş Bozdağ Kayak Merkezi de tatil boyunca açık olacak. Burada da eğitmenler eşliğinde ders alabilirsiniz. Saati 100 TL olan derslerin malzemesini merkez sağlıyor. İsterseniz konaklayarak ailece keyifli bir tatilde geçirmeniz de mümkün. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0533 664 11 51 ya da 259 14 00 nolu telefonu aramanız yeterli.
Konak Belediyesi birçok etkinlik düzenliyor
Sanat ve sosyal aktivitelere ağırlık vererek yıl içinde birçok konser, etkinlik ve gösteriye imza atan Konak Belediyesi, sömestrde de çocukları unutmuyor. Etkinlikler şöyle: ES-TO Çocuk Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Büyümüş de Küçülmüş" isimli oyunu 05 Şubat saat 12:00'de Güzelyalı Kültür Merkezi'nde. Deniz Özgökbel'in sunumunu yapacağı Karagöz - Hacıvat gölge oyunu 05 - 12 Şubat'ta saat 12:00 ile 15:00'te Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde.
Ayrıca 06 - 13 Şubat saat 13:00'te Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde Tarla Faresi Tiyatrosu'nun etkinlikleri kapsamında oyun, şarkı, yüz boyama ve rüzgar gülü, sokak kuklaları gibi gösteriler var.
06-13 Şubat'ta İzmir Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu'nun sahneleyeceği "Oz Büyücüsü" isimli oyunu saat 14:00'te Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde tiyatroseverler ile buluşacak.
Karşıyaka'dan kukla gösterisi
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kent Konseyi'nin düzenleyeceği Kukla Günleri'ne ev sahipliği yapacak. Çocukların çok sevdiği bu birbirinden güzel kukla hikayeleri Karşıyakalı miniklerle buluşacak. 12 - 13 Şubat'ta Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan etkinliğin iki ayrı seansı bulunuyor. İlk seans 10:00-12:00, ikinci seans 13:30-17:00 arasında.
BALIKESİR
Yarışma ve oyunlar

Yaylada Alışveriş Merkezi'nde sömestr tatili süresince çocuklara yönelik yarışmalar ve eğlenceler düzenlenecek. Çocuklar hem eğlenecek hem de sürpriz hediyeler kazanacak. Ayrıca Balıkesir Sanat Merkezi'nde tatil boyunca çocuklara yönelik tiyatro oyunları sergilenecek. Hacivat ve Karagöz, Güneşin Çocukları, Sihirli Orman ve İbiş adlı oyunlar meraklılarıyla buluşacak.
UŞAK
Sinema ve tiyatro

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu hafta sonları çocuk oyunları ile perde açacak. Topluluk, saat 13.00-14:00 arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde birbirinden güzel oyunları minik izleyiciler ile buluşturacak. Belediye tatil boyunca yine AKMD'de hafta sonu 13:00-14:00'te animasyon film gösterileri gerçekleştirecek. Aynı zamanda çocuklar için ebru kursu başlatılacak.
MANİSA
Ücretsiz tiyatro

Manisa Belediyesi sömestrde ilköğretim ve orta dereceli okul öğrencilerine karne hediyesi olarak ücretsiz tiyatro gösterileri sunacak. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncularının hazırladığı çocuk oyunlarını 15 günlük tatilde çocuklara ücretsiz izlettireceklerini, amacın çocuklara tiyatroyu sevdirmek olduğunu belirtti. Belediye Şehir Tiyatrosu, 28 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasındaki tiyatro gösterileri ile ilgili takvimi pazartesi günü açıklayacağını duyurdu.
Öte yandan 5M Migros ve Manisa Park Alışveriş Merkezi'nde de haftanın üç günü oyun parklarında çocuklara yönelik palyaço gösterileri sunulacak.
AYDIN
Forum AVM çocuk kulübü dopdolu

Aydın Forum AVM, yıl boyunca düzenlediği etkinliklerine tatilde de devam edecek. Alışveriş merkezinin bünyesinde yer alan çocuk kulübü, hafta sonları birçok etkinliğe imza atacak. Gün içinde gerçekleşen etkinliklerde yüz boyama, palyaço gösterisi, çeşitli oyunlar çocukları bekliyor.
DENİZLİ
Yaratıcı atölye

Forum Çamlık Çocuk Kulübü, sömestrde çocukları eğlenceli etkinliklerde buluşturacak. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış "Eğlence Şatosu"nda 13 Şubat'a kadar her cuma, cumartesi ve pazar günleri birbirinden eğlenceli oyun ve yaratıcı atölye çalışmaları gerçekleşecek. Tatilin ilk haftasında keyifli yarışmalarla renklenecek olan yaratıcı atölye çalışmalarında çocuklar hünerlerini sergileyip yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar.
4, 5 ve 6 Şubat günlerinde "Tavşanlarla Filler" adlı interaktif tiyatro oyun, çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekecek.
11, 12 ve 13 Şubat günlerinde ise Forum Çamlık'a gelen çocuklar, eğlenceli oyun ve yarışmalar sayesinde yeni öğretim dönemine 'merhaba' dinç beyinlerle diyecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.