Sporu hayatınıza katmak için daha ne bekliyorsunuz!


Vücudunuza haksızlık etmeyin... Çünkü hareket insan yaşamının kaçınılmaz bir gereksinimi. Ve sporu yaşam biçimi haline getirmeniz için sporcu olmanız da gerekmiyor

Kışın büyük bölümü, en ağır dönemleri geride kaldı. Yavaş yavaş yaza yaklaşıyoruz. Malum, sahillerde düzgün ve sıkı bir vücutla dolaşmak herkesin isteğidir. Ama bu iş öyle istemekle ya da "ha" deyince olmuyor. Biraz zaman ve özveri istiyor.
Spora zaman ayırmalı ve doğru beslenerek formunuzu korumalısınız. Aksi takdirde hızlı verilen kilolar hızla geri alınır, unutmayın.
Bunu kişisel deneyimlerimle çok iyi öğrenmiş bir insanım. O yüzden işe ne kadar zamanında başlarsanız o kadar iyi olur, düşüncesiyle "Hafta Sonu" sayfalarımızın ana konusunu bir erken uyarı yazısı hazırlamayı düşündüm.
Eğer tek başınıza ve sokakta spor yapmak size sıkıcı geliyorsa, spor merkezlerine gitmeyi düşünün. Çünkü bu merkezler sizi düşünüyor ve en ideal çalışmayı önererek sağlıklı ve doğru yöntemlerle kilo vermenize de yardımcı oluyorlar.
İzmir ve Ege'de büyük küçük pek çok kişinin tercihi ettiği uzman spor merkezlerinin programlarını aldık.
SHAPES FOR WOMEN
Sadece kadınlara

Bostanlı Yıllar Sokak'taki Shapes For Women Bostanlı Şubesi, sağlıklı incelmek isteyen kadınlar için özel üyelik paketleriyle hizmet veriyor. "Sadece 30 dakika", "Sadece kadınlar için" sloganlarıyla haftanın 6 günü açık olan Shapes For Women Bostanlı Şubesi, 1, 3, 6 aylık ve yıllık uygun üyelik paketleriyle, kadınlara ferah ve hijyenik bir ortamda spor yapma olanağı sağlıyor.
Shapes For Women Bostanlı Şubesi'nde uzman ekip gözetiminde spor yapan üyeler, bir yandan hızlı şekilde forma girerken; kadınların vücut ergonomisine uygun hidrolik egzersize dayalı fitness programıyla sağlıklı olarak inceliyor.
Yetkililer, kadınlara; günde sadece 30 dakika ayırarak iki saatlik yürüyüş ya da bisiklete binmeye eşdeğer kalori yaktıran sistemin, ince ve uzun kasları çalıştırarak vücudu sıkılaştırdığını hatırlatıp; herkesi ücretsiz deneme seanslarına davet ediyor. Ücretsiz yağ ölçümünün de gerçekleştirildiği merkezde, omurga sistemini ve karın kaslarını güçlendiren, vücudun esnekliğini arttıran egzersiz sistemi pilateste de üyelere özel seanslar sunuluyor. Tel: 364 29 58
SPORTSPARK
Sistematik egzersiz

Sportspark Sağlıklı Yaşam Merkezi, Balçova Kipa içerisinde 2007'den beri hizmet veriyor. Tesiste grup derslerinin uygulandığı 6 adet stüdyo, fitness alanı, güzellik merkezi, kuaför, sauna, buhar odası ve diyet kafe var. Fitness Müdür Yardımcısı Yalçın Alkan bize şu bilgileri aktardı:
"Yeni üyeler sistematik olarak deneyimli ve güler yüzlü antrenörlerimiz tarafından karşılanıyor. Daha sağlıklı bir spor ortamı için 'Tanita Ölçüm Cihazı' BMI ile vücut kitle analizleri yapılıyor. Bulgular bilgisayar ortamında değerlendiriliyor. Böylece kişiye özgü aylık antrenman programları hazırlanıyor. Eğitmenlerimiz buna göre üyelere beslenme programı da öneriyor. Salonumuzdaki 20'nin üzerinde aktivite sayesinde üyelerimiz birden fazla sporla tanışarak hem spor disiplinine hem de daha düzenli ve sağlıklı bir yaşama sahip oluyor."
Kuruluşta 24 grup egzersizi bulunuyor.
Grup Aktiviteleri Müdürü Funda Culum ise, üyeleri için bu sezon, sağa sola yatma özelliğine sahip 'Real Ryder' bisikletlerini getirttiklerini belirterek, İzmir'de bu aktivitelerin yalnızca Sportspark'ta yapılmakta olduğunun altını çizdi. Yeni teknolojileri yakından takip eden merkez, 'Bosu-Fit', 'Killer-Abs', 'Legs and Hips', 'Cardio Step', 'Latin Dansları', 'Pilates', 'Pilago', 'Yoga', 'Gymstick' gibi birçok aktiviteyi bünyesinde barındırıyor. Tel: 277 46 46
HILTON İZMİR SPOR MERKEZİ
Futbol ve yüzme de var

İzmir Hilton içinde yer alan spor merkezi, kendi alanlarında uzmanlık belgesine sahip eğitmen kadrosuyla hizmet veriyor. Merkez, sağlığınıza ve bedeninizin ihtiyacına göre programlar sunup sakatlanma riskini sıfıra indiriyor. Son teknoloji ürünü vücut analiz programı TANITA'yı ve en yeni ekipmanları kullanan merkez 07:00'den akşam 23:00'e kadar açık ve yılın 365 günü, günde 16 saat İzmir'in en güzel manzarası eşliğinde hizmet sunuyor. 21 aktivite uygulayan kuruluşta dallarında uzman akademi mezunu antrenörler eşliğinde kısa zamanda ideal vücudunuza kavuşmanız sağlanıyor. Dilediğiniz gün ve saatte gelme, özel programlara katılma olanaklarının da tanındığı Hilton İzmir Spor Merkezi ayrıca şu aktiviteleri uyguluyor: Grup halinde müzikli step&aerobic, çeşitli ekipmanlarla pilates, squash veya tenis, koşu bantlarında TV seyrederek yürüyüş veya koşu, dağ tırmanışı, aletli jimnastik, yüzme, halı sahada futbol, yüzme ve yüzme dersi, ABS Killer, hips, pilago, fitness, yoga, spinning, bosu, tüplü dalış, reformer... Tesiste sauna&buhar odası, solaryum ve masaj uygulamaları da var. Tel: 425 21 41
SPORTZ CLUB 232
Hızlandırılmış yaza hazırlık

232'de haftada toplam 165 saat ve 24 ayrı grup aktivitesi yapılıyor.
Sportz Club 232 Alsancak'ın göbeğinde her yere yürüme mesafesinde, otoparklı, son teknoloji spor ekipmanları ile donatılmış, eğlenceli ve sosyal bir sağlıklı yaşam kulübü olarak hizmet sunuyor.
İleri teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılan kulüpte, alanında lider olan 'Technogym' marka spor aletleri ile tüm kardiyo ve direnç egzersizleri uygulatılıyor.
Merkezin en önemli farkı ise, Technogym Wellness System denilen kişiye özel üye takip ve sağlıklı yaşam programı ile üyelerine programlarını ve performanslarını takip ederek iyi şekilde netice almalarını sağlaması olarak açıklanıyor.
Üyeler, kişiye özel fıtness programı, bireysel antrenör, periyodik yağ, kas ölçüm testleri, fizyoterapist, diyetisyen ve spor hekimi, tecnogym wellness system, sauna, jet stream havuz ve 24 ayrı grup aktivite dersinden üyelikleri süresince yararlanabiliyorlar.
Özel hızlandırılmış yaza hazırlık programı "FIT FOR SUMMER" ise, kişilerin kış rehavetinden kolayca kurtulup yaza formda ve dinamik girebilmelerini sağlamayı hedefliyor. Tel: 421 22 00
BÖLGELERDEN
MUĞLA
LIFE TIME SPOR SALONU: Fitness, sauna, pilates, dans, öğrenciye dans eğitimi, vücut geliştirme, çocuk jimnastiği, step dersleri ile çok uygun fiyata hizmet veriyor. Üyelerini özel vitamin bar ve kafeyle de en iyi koşullarda ağırlıyor. Tel: 0252 212-73-32
SPORIUM SPOR SALONU: Fitness, sauna, aikido, kickboks, dans, pilates, çocuk jimnastiği, çocuk dans ve çocuk tekvando eğitimi veriliyor. Deneyimli kadrosuyla hizmet sunan merkezin, yaza formda girmek isteyen herkese kapıları açık.
UŞAK
ENERGYM SPOR MERKEZİ: Kardiovasküler program, taebo, yoga, plates, jimnastik, dans ve bale, sauna alanlarında müşterilerine en iyi programları hazırlıyor. Alanında deneyimli eğitmen kadrosuyla hizmet sunan merkezde aynı zamanda vitamin bar ve kafe de bulunuyor. Tel: 0 246 224 03 60
BALIKESİR
Akademik Spor Merkezi: Aktiviteler: Dans, aerobic, vücut geliştirme ve plates
Tel: 0266 2495942
Olimpia Spor Salonu: Aktiviteler: Vücut Geliştirme (Milli Hakem Serhat KILINÇ), Fitness, Kilo Alma, Kilo Verme, Aletli Jimnastik, Kickbox (Antrenör Ender YEŞİLYURT), Step, Aerobic, Özel Ders. Tel: 0266 249 09 90
B-fit Sağlık ve Spor Merkezi: Aktiviteler: Step, aerobic, aletli jimnastik, plates.Tel: 0266 244 14 55
Arena Prestij Life: Aktviteler: Aerobic, paltes, step ve kondisyon aletleri. Tel: 0266 244 94 94- 0507 383 10 10

AYDIN

GYM Ali Clup Vücut Geliştirme Salonu: Form Spor Aerobic ve Vücut Geliştirme Salonu, Üçgen Jimnastik Salonu, Portakal Jimnastik Salonu.
Nazilli: Olimpik Tekwando Salonu, Sampson Areobik ve Vücut Geliştirme Salonu, Oksijen Jimnastik Spor ve Bale Eğitim Merkezi, GYMNASIUM Vücut Geliştirme Salonu.
Kuşadası: Rina Vücut Geliştirme ve Jimnastik Salonu, Vita Lita Vücut Geliştirme, Fit Life Vücut Geliştirme.
Söke: Fame Vücut Geliştirme, Podium Vücut Geliştirme Salonu
Didim: Çamlık Jimnastik ve Aerobik Salonu

MANİSA

Gymnestica: Vücut geliştirme, aerobik, step, Askeri ve Polis okullarına hazırlık, zayıflama, plates dallarında çalışmalar yapılıyor. jimnastik çalışmaları için Manisa'daki spor merkezleri haftalık çalışma saatleri sayısına göre aylık 50 lira ile 90 lira arasında fiyat uyguluyor. Tel: 0 236 239 88 88
Forover Fitnes Healt Clup: 0 236 231 30 15, Shopes Clup sadece bayanlara: 0 236 234 65 65,
Plates Vücut Geliştirme Jimnastik: 0 236 232 26 11, Manisa Dans Akademik: 0 554 631 30 43
SPOR MERKEZLERİNE DEVAM EDENLER NE DİYOR?
Hayati önemde
ROBER HATEMO

(Sanatçı-Sportspark Üyesi)
İzmir'e geldiğimde spor yapmak için soluğu Sportspark'ta alıyorum. Spor yapmak yaşamımız için çok önemli. Bunu biliyorum ve onun için her boş anımda spor yapmaya özen gösteriyorum.
Keyifli aktivite
MERAL SOMAK

(Sportz Club 232 Üyesi)
Özellikle gün içerisinde fazla aktivitede bulunamayıp hareketsiz kalan ev hanımlarına tavsiye ederim. Burada gelip sporlarını yaparken keyifli vakit de geçirebilirler.
Zindelik için
SERKAN BALCI

(Sports Park Üyesi)
Profesyonel futbolcuyum. Sezon öncesinde ve tatilde formumu koruyup sezona güçlü bir bedenle girmek için burada egzersiz yapıyorum. Çok memnunum.
Ruhum da dinleniyor
AYLİN NAYMAN

(Sportz Club 232 Üyesi)
Spor sonrası kendimi çok fit, taze ve yenilenmiş hissediyorum. Fiziğim kadar ruhum da dinleniyor. Bunda çalışma ekibinin yaklaşımı da önemli rol oynuyor tabii.
Rahatlıyorum
GAMZE SÜRMENE

(Sportz Club 232 Üyesi)
Gün içerisindeki yoğun iş temposundan aralık bulabildiğim zamanlarda buraya kaçıyorum. Spor yaparak rahatlıyorum ve günün geri kalan kısmına daha enerjik ve dinç devam ediyorum.
Ekipman önemli
DİDEM SUER

(Sportspark Üyesi)
Formda kalıp performansımı koruyabilmem için spor çok önemli. Sezon dışı antremanlarımı hiç aksatmadan burada yapıyorum. Gittiğiniz salonun ekipmanları çok önemli. Bunu unutmayın.
Vazgeçilmezim
TUĞRUL KESKİN

(Balçova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Md.)
Sporu bir özgürleşme aracı olarak görüyorum. Buradaki yönlendirmeler doğrultusunda devamlı yaptıktan sonra spor hayatımda yemek, içmek kadar vazgeçilmez bir yere sahip oldu.
Farklı hissediyorum
ELİF KESİCİ

(Tekstilci, Sportspark üyesi)
Sağlıklı olmak ve iyi vakit geçirmek için spor yapıyorum. Ve Sportspark'ta spor yapmaktan çok memnunum. Sürekli spor yapınca kendimi çok farklı hissetmeye başladım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.