Cunda’nın simge mekanı Balıkçı Bahtiyar

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bu hafta lezzet durağımız, Ayvalık'ın en gözde merkezi Cunda Adası.
Cunda'nın simge mekanlarından Balıkçı Bahtiyar ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Ahmet'in Yeri" gerek lezzetleri gerekse özgün tarihi taş binasıyla lezzet tutkunlarının adresi.
Balıkçı Bahtiyar'da balık çeşitleri hem bol hem de taptaze.
UCUZ VE TAZE
Balıkçı Bahtiyar, Cunda'da yapılan çevre düzenlemeleri sonucunda deniz kenarında kalan tek restoran oldu. Burası sadece lezzet farkıyla diğerlerinden ayrılmıyor, dip dibe oturmuyorsunuz yan masayla, bir curcuna içinde değilsiniz, oldukça dingin ve ferah. Birçok ünlünün de uğrak mekanı.

BALIK TUTKUNU

Balıkçı Bahtiyar'ın sahibi babadan dededen balıkçı balık tutkunu Ahmet Kaçar. On parmağında on marifet olan insanlardan.
Bir yandan Cunda'nın en güzel restoranlarından biri olan "Balıkçı Bahtiyar" ı işletiyor, bir yandan baba mesleğini sürdürüyor.
Deniz ürünleri işleyen bir de tesisi var. Ayvalık ve Cunda'nın bütün balıklarını ahtapotlarını tedarik ettiği gibi, paketlenmiş ahtapot salatasını, isli uskumruyu, isli çirozları ve odun ateşinde yapılan papalina fümelerini İstanbul'un en ünlü restoranlarına gönderiyor.
Ahmet Bey doğma büyüme Ayvalıklı.
Mekana babasının ismini vermiş.Ahtopot ve kalamar başlıca uzmanlık alanı. Fakat restoranda yok yok.
EGE MEZELERİ
Soğuk mezeleri, tereyağında karides, fener kavurma, Ege otlarından hazırlanan enfes mezeler bunlardan sadece birkaçı.
Ahtapot salata, deniz börülcesi, ot mücver, sıcak ot, cibes, patlıcan, şaraplı aquadis, kalamar.Ara sıcaklarda ise portakal soslu ahtapot ızgara, karides mantı, papalina füme, sübye paça ve ahtapot beğendi favoriler. Ayvalık yöresine özgü özel bir peynir çeşidi olan kafalaki peyniri sadece Balıkçı Bahtiyar'da yenilmekte, keçi ve kelle peynirinden yapılan ızgaralar müthiş. Ayrıca gemici böreği özel bir krep hamuruyla hazırlanıyor. İçinde ahtapot, kalamar ve karides var. Mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. Ana yemekte tabii ki balık ama levrek buğulama, ızgarada deniz çipurası, dülger (peygamber balığı) buğulaması, tava ve kavurması muhteşem.
Son söz;
Her zaman en iyi hizmeti kaliteyi tazeliği lezzeti pahalıya almazsınız. Balıkçı Bahtiyar'da, sahibinin balıkçı ve deniz ürünleri üreticisi olmasının avantajıyla uygun fiyata gerçek deniz ürünlerini yiyebiliyorsunuz.Bu hafta lezzet durağımız, Ayvalık'ın en gözde merkezi Cunda Adası.
Cunda'nın simge mekanlarından Balıkçı Bahtiyar ya da müdavimlerinin daha çok kullandığı ismiyle "Ahmet'in Yeri" gerek lezzetleri gerekse özgün tarihi taş binasıyla lezzet tutkunlarının adresi.
Balıkçı Bahtiyar'da balık çeşitleri hem bol hem de taptaze.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.