Etten daha fazlası için Lezz-et Steakhouse

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bugün lezzet durağımız, son dönemde çok popüler olan steak house'ların İzmir'deki en önemli adresi Bayraklı'daki "Lezz-et Steakhouse". Yeri ve konumu çok gösterişli bir yerde değil ama lezzetini kalitesini bilenler biliyor.
Biz de bu lezzeti kaliteyi okuyucularımızla paylaşmak istedik.
"Lezz-et Steakhouse" ulusal bir gazetenin yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin en iyi 10 et restoranından birisi seçilmiş. Kendinizi ödüllendirmek istediğinizde, et konusundaki adresiniz Bayraklı Fethi Sekin Parkı'nın yanındaki "Lezz-et Steakhouse" olabilir.
325 YIL ÖNCE
Steak, Türkçe manasıyla biftek, ülkemizde özellikle son yıllarda çok popüler bir yemek haline geldi. Steakhouse kültürünün tarihine indiğimizde, 1690'lara uzanıyor. Yaklaşık 325 yıl önce Londra'da "chophouse" ismiyle hizmet vermeye başlayan mekanlar, geleneksel servis yöntemleri ile 19. yüzyılda tüm Avrupa'ya yayılıyor. Steak kelime kökeni olarak İskandinav dilinde 'siteik' olan kızartma kökeninden gelmektedir. Steak, Amerikalılar'ın geleneksel bir yemeği olarak kabul edilmektedir.
Daha net bir ifadeyle, bizim için kebap neyse Amerikalılar için de steak o.
GERÇEK LEZZET
Mekanın sahibi Mustafa Dalgıç, tekstil mühendisi. 20 yıl özel şirketlerde mühendis yönetici olarak çalışmış. Ete olan aşkını sevgisini hep devam ettirmiş.
Hem yemesini hem pişirmesini sevmiş. Şimdi kendi restoranında gerektiğinde ızgaranın başına geçecek kadar işini, eti seven biri. Etin her türlüsünü pişirmeyi bilecek kadar da işinin ustası.
Bu işe başlamadan önce aile ortamlarında etle ilgili konularda hep işin başında Mustafa Bey varmış. Mesleğinde belli bir noktaya gelince bırakmaya karar vermiş.
Bayraklı bölgesinde iyi bir et restoranı veya alternatifi olmadığını görünce burada et restoranı açmaya karar vermiş. Mustafa Bey Lezz-et Steak House'da müşterilerinin gerçek et lezzeti tatmalarını istemiş.
DİNLENDİRME, PİŞİRME
Bu başarının sırrını sorduğumda Mustafa Dalgıç, "Biz diğer işletmelerden farklı olarak bütün karkas et almıyoruz. Hayvanı bütün alınca her tarafını değerlendirmek zorunda kalıyorsunuz.
Bu da kaliteyi ister istemez düşürüyor. Biz etimizi kasaptan istediğimiz yerinden özel olarak seçiyor, ihtiyacımıza göre alıyoruz" dedi. Ege Bölgesi'nin en özel etlerini, Balıkesir'in meşhur kıvırcık kuzusunu, büyük başlarda ise steak için özel hayvan ırklarını tercih ediyorlar. Etin kalitesi doğru dinlendirme yaparak sağlanır. Lezz-et Steak House'da onu çok iyi yapıyorlar. Izgaranın başında bu işi en iyi yapan ustalar olması gerekir. Ustaların elleri çok iyi olmalı, işine sevgisini katmalıdır. Kömürün kalitesi bile önemli, meşe kömürü kullanıyorlar.
Lezz-et Steak House, steak konusunda uluslararası standartları uyguladığı için yabancı müşteriler tarafından tercih ediliyor.
Kurumsal markalar şirket yemek ve toplantıları gibi farklı organizasyonlar için de tercih edilen bir mekan. Daha çok üst gelir grubu müşterisi bulunuyor. Sadık müşteri memnuniyeti sağlamak istiyorlar.
Mustafa Dalgıç, restorana giren herkesin mutlu olarak ayrılmasını istiyor. İzmir'de et denince ilk akla gelen marka olmak istiyor. Önümüzdeki dönemde İzmir ve Manisa'da yeni şubeler açmayı planlıyor.
BAŞLANGIÇ PÖÇ ÇORBASI
Mustafa Bey'in tavsiyesi üzerine mekanın meşhur çorbası pöç ile başladık. Pöç çorbası içtiniz mi hiç? Pöç, dana kuyruğunun dilimlenmiş haline verilen isimdir. Özellikle Kayseri'de 'pöç yemeği' çok meşhurdur ve tencerelere yerleştirilen dilimlenmiş pöçler saatlerce fırınlarda pişirilir ve sıcak sıcak misafirlerine sunulur. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, çok lezzetli ve şifalı bir çorba. İçindeki kemik suyu, kolajen ve ilikle tam bir enerji ve sağlık kaynağı. Sirke, sarımsak, limon ve biraz da acı pul biber ilavesiyle harika bir lezzet, denemelisiniz. Akdeniz yeşilliklerinden oluşan Erzincan tulum peyniri ile servis edilen tulum peynirli salata, roka, parmesan peynirli salata ve avokado salatasını deneyebilirsiniz.
EKMEK ÜSTÜ İLİK
Burada hiçbir yerde bulamayacağınız "ilik" servisi yapılıyor.
Kızarmış ekmeğin üzerinde dana kemik iliği servisi muhteşem bir tat. Menüde ayrıca kendilerinin özel yaptırdığı sosis ve sucuk da var. Kuzu olarak farklı kuzu sırt, kuzu kafes, küşleme ve pirzola, dana eti olarak, suyunu kaybetmemiş, tam kıvamında pişmiş mükemmel bir Dallas Steak., T- Bone Steak, dananın sırtından yapılan hardallı "spagetti" kömür ateşinde mühürlenmiş bonfilenin, et suyu ve saf tereyağı ile buluşması. Mükemmel bir lezzet. Lokum bonfile. Nam-ı diğer "Çöpsüz Üzüm
ETİN HER TÜRLÜSÜ
Lezzet bonfile special.
Önceden kömür ateşinde mühürlenip sonrasında özel karışım tereyağında pişen bonfile dilimleri. Kuru dinlendirme yöntemiyle yaklaşık 50 gün kadar dinlendirilmiş ve suyunu kaybetmeden tam olması gerektiği gibi pişirilmiş mükemmel bir dana pirzola. Mozarella ve çheddar peynir dolgulu, zırhta çekilmiş kalkan köftesi köfte sevenler için alternatif. Sadece Cumartesi ve Pazar günleri yapılan dana kaburga tandır, nam-ı diğer ASADO... Yaklaşık 5 saat fırında pişmekte muhteşem bir lezzeti var.
Dry age dana antrikot dumanı üstünde, suyu içinde muhteşem bir lezzet. New York Steak en yumuşak değil ama en sulu ve lezzetli et. Tabi ki bize göre ve tabii ki az-orta pişirilmeli. Öncesinde kömür ateşinde mühürlenen bonfile ve T-Bone'lar 400 derecede ısıtılan tabaklarda Et suyu ve tereyağı ile birleşmekte muhteşem bir Lezz-Et.
Lezz-Et Burg er, 180-200 grlık iri çekim köftesi ve kendi yaptıkları ekmeğiyle birlikte mükemmel bir ana yemek alternatifi olabilir. Antep'ten gelen havuç dilim baklavaları, mekana özgü Antep'ten gelen ustalar tarafından yapılan "Napolyon", çıtır milföy hamuru ve kendi yaptırdığı krema sosu, dondurma ve karamel sosla servis edilmekte harika bir tat mutlaka denemelisiniz.
Sufle mekana özel olarak ünlü bir çikolata markkasının bitter çikolatalarından yapılmakta çok başarılı.
Son söz: Mustafa Bey emekle sabırla severek yaptığı işini, ince ince özenle Mardin yöresine ait el sanatları telkari (iğne oyası işlemek) gibi dokuyarak ilerlemekte.
Bu lezzet ve kalitenin daha çok bilinmesi gerekir. Marka süreçleri doğru yönetilirse Lezz-et Steak House'de iyi bir marka olur. Bu lezzet ve marka yolculuğunda Mustafa Bey'e başarılar diliyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.