Bir tarihin adı: Kasap Fuat

Bugün lezzet durağımız, kuşaktan kuşağa aktarılan bir geleneğin, mirasın adı olan Alsancak’ın ünlü mekanı Kasap Fuat Restoran. Diyarbakır’da 1960’lı yıllarda başlayan restoran işletmeciliği ve kasaplık, bugün 3. kuşakla devam ediyor

Fuat Yelmen yani nam-ı diğer Kasap Fuat.... Babasının yanında çırak olarak başladığı restoran ve kasaplık mesleğini devam ettirmektedir. 1978 yılında Alsancak'ta Et-Pa tezgâhında Fermen (Kasap Şefi) olarak çalışır. 1983 yılında Pınar Et'te kasap reyonunu işletir. Pınar Et'te ilk köfteyi tezgaha çıkaran kişidir. 1996 yılında Kasap Fuat olarak İzmir Alsancak'ta ilk kasap dükkanı ile faaliyetine başlar. Daha sonra 2006 yılında, şimdiki restoranın da bulunduğu Alsancak Camii'nin karşısında Beko Sokağı'nda dükkanını açar. 23 yıldır aynı yerde devam etmektedir. Baba Fuat Yelmen hala mutfakta işinin başında sevgi ile işini sürdürür.

KENDİ ÇİFTLİKLERİNDE
Kasap Fuat'ın şimdilerde kasaplık mesleğini ve restoran işletmeciliğini 3. kuşak olan genç, dinamik, eğitimli, başarılı bir isim olan Serhat Yelmen yapıyor. Serhat Yelmen; dededen, babadan aldığı mirası daha profesyonel bir işletmecilik anlayışı ile ilerleterek devam ettiriyor. Selçuk Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık mezunu.... Çocukluğundan itibaren çıraklıktan başlayarak babasının yanında öğrendiği kasaplık mesleğinde kendisini yetiştirmiş. Okul ve askerlik bitişi 2005 yılında mekanın işletmeciliğini ve yöneticiliğini üstlenmiş. Serhat Yelmen işleri büyütmüş, Alsancak'ın en ünlü marka mekanını ortaya çıkarmış. Serhat Yelmen işin başına geçince baba Fuat Yelmen, Foça'da kendi çiftliklerini kurarak başına geçmiş. Çiftliklerinde kendi hayvanlarını hormonsuz, iğnesiz, doğal ortamlarda, en sağlıklı şekilde kendileri yetiştiriyor. Kasap Fuat'ın etlerini farklı kılan; tamamen tarladan, açık havada, doğal ortamlarda beslenen hayvanlardan elde etmeleri. Kendi çiftliklerinde üretim, pişirme yöntemleri ve işleme teknikleri de onları diğerlerinden ayırıyor.

KUZİNE ATEŞİNDE ET
Bazı lezzetleri her yerde bulabilirsiniz ama bazı lezzetleri ve tadı sadece Kasap Fuat'ta tadabilirsiniz. Örneğin kuzu incik her yerde vardır ama elektrikli ve gazlı fırınlarda yapılmaktadır. Burada ise kuzine ateşinde, isle külde pişirilmekte ve tadına doyum olmamaktadır. Çeşme Boyalık'ta, Kasap Fuat Steak House olarak başarılı iki sezon geçirmişler. Ürün çeşidi bolluğu ve özellikle babaanne köftesi efsanedir. Yıllardır Kasap Fuat olarak hizmet veren mekan, yoğun talep ve istek üzerine 2 ay önce 'Restoran' olarak hizmet vermeye başlamış. Kalitesiyle, kısa sürede İzmirlilerin, özellikle Alsancaklıların gözbebeği olan mekanda rezervasyonsuz yer bulabilmek çok zor. Kasap Fuat Restoran, 50 kişi kapasiteli, özel bir mekan. Ürünlerinin çiftliklerinden, mekanın da kendilerinin olması nedeniyle uygun bir fiyat politikası benimseniyor. Mekanın özel spesiyali olan efsane çilekli ayrılık acısı mezesini tatmanızı öneririm. Ara sıcaklarda soğuk füme etler, antrikot yağsız ve sinirsiz bir et olan nuar, brisket tercih edebilirsiniz.
7 SAATTE PİŞİRİLİYOR
Aradığınız bütün et çeşitlerini en özel haliyle bulmanız mümkün. Dana kaburga, 7 saatte isli olarak pişirilmekte. Kuzu incik, Osso Buco; kuru erikle yapılan dana inciği (Çok eski bir Girit ve İtalyan yemeği) mutlaka denemelisiniz. Kasaplara özel Serhat Bey'in tabiri ile "Ölmeden önce tatmanız gereken" lezzet: Dana kuyruk! Kendi ekmekleri ile yaptıkları Kasap Burger harika. Mekanda mistik ve tarihi bir hava var. Anne Ayşe Yelmen... Oğul Serhat Bey, "Kendisinden aldık" dediği sevgili annesine saygıda kusur etmiyor. Yıllarca kasada hizmet vermiş. "Üzerimizdeki emeğini unutmamız mümkün değil" diyor Serhat Bey.Kış ayları geldiğinde kışın şömine başında kuzu çevirme yapılıyor. İçecekleriniz eşliğinde şömine başında keyfinize keyif katabilirsiniz. Her başarılı erkeğin arkasında önemli bir kadın vardır. Serhat Yelmen'in başarısının arkasında da onu her konuda destekleyen sevgili eşi Dilek Yelmen bulunuyor.
KIBRIS TATLISI EFSANE
Tatlı olarak Serhat Bey'in eşi Dilek Hanım'ın özel spesiyali 'Kıbrıs Tatlısı'nı tercih edebilirsiniz. Dilek Hanım'ın starları hindistan cevizi, siyah ve beyaz çikolata. Kendi imalatları özel kavanozlarda alabileceğiniz, 12 saatte odun ateşinde pişmiş, evde sadece ısıtıp yiyebileceğiniz dana ayak, dana kelle, dana işkembe tamamen doğal kostik (Kanserojen madde içermeyen). Kasap Fuat'ta kokorecin en iyisini, en lezzetlisini yersiniz. Adana ve Urfa, yüzde 100 kuzudan satır kıyması ile yapılıyor. Ev yapımı salam, sosis, ve sucuklarının lezzeti harika. Önümüzdeki dönemde kalite ve standardını bozmadan 2-3 şube açmayı planlıyorlar. Son söz: Markalaşma dinamik bir süreçtir. Bir hayat tarzı, yaşam felsefesi sunarak markalaşırsınız. Marka süreçleri doğru yönetilirse Kasap Fuat ulusal bir marka olur.

SEZER ALTAN - LEZZET DURAKLARI

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.