Baharın müjdecisi Acı Ot

Tire ot yemekleri kültürünün vazgeçilmezleri arasında gösterilen "Sarmaşık" baharın gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Demeti, 25 liradan satılan bu eşsiz lezzet, yumurtalı kavurmasıyla sofraları süslemeye başladı.

El yakan fiyatıyla, ot yemekleri sevenleri pek yanına yaklaştırmayan Sarmaşık'ın, havaların biraz daha ısınması ile birlikte demetinin 15 liraya kadar düşmesi bekleniyor. Doğa'da kendiliğinden yetişen Sarmaşık, ot tutkunlarınca tezgaha çıktığı ilk haftalarda büyük bir rağbet gördü.

Tireliler, el yakan fiyatına rağmen Sarmaşıkları satın almak için adeta birbiriyle yarıştı. "Sarmaşık", küçük parçalar haline doğrandıktan sonra tavada kavruluyor. İsteğe bağlı olarak üzerinde yumurta kırılıyor veya yoğurtla servis ediliyor.

■ NADİR UYSAL

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.