Son dakika: Balıkesir'de Kaz Dağları'nın eteklerinde başlayan ve çevredeki yerleşim alanlarını tehdit eden yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Alevlerin ardından bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının neden çıktığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Edremit ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi yakınlarında Kaz Dağları'nın eteklerindeki bir zeytinlik alanda başlayan yangın, kısa sürede ormana sıçramıştı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek yayılan alevler, yaz sezonu nedeniyle yoğun bir nüfusa sahip olan Kadıköy Mahallesi ile Zeytinli Mahallesini tehdit etmişti. Yangına, Orman Müdürlüğü ve çevre Belediyelere ait çok sayıdaki itfaiye araçlarının yanı sıra, havadan da yoğun müdahale edildi.

9 UÇAK 6 HELİKOPTER YÜZLERCE SORTİ YAPTI
Bölgedeki şiddetli poyraza rağmen alevlere müdahale etmesi için yangın bölgesine 9 söndürme uçağı ve 6 helikopter sevk edildi. Karadan müdahale eden çok sayıda söndürme ekibine havadan destek verdi. Saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreyi bulan rüzgara ve yoğun duman tabakasına rağmen yangına aralıksız müdahale eden uçak ve helikopterler, yüzlerce sorti yaparak alevlerin üzerine tonlarca su bıraktı. Kontrol altına alınan alevler söndürüldü. Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü, yangının çıkış sebebinin ise araştırıldığı öğrenildi.