Av yasağının sona ermesinin ardından balık tezgahları, sardalya ile doldu. Kilogram fiyatı ortalama 200 TL'den satılan sardalya, yoğun ilgi görüyor. Balık sezonunun güzel başladığını belirten balıkçı dükkanı işletmecisi Mert Akgün, tezgahların sardalya ile dolduğunu belirtti. Akgün, mevsim şartları nedeniyle sardalya talebine yetişmekte zorlandıklarını söyledi.

HEM EN YAĞLI HEM DE EN LEZZETLİ
Denizlerden çıkan balıklardan en lezzetlisinin şu an sardalya olduğunu belirten Akgün, "Havaların soğumasıyla diğer balıklar da aynı lezzete ulaşacak. Sardalya şu an bol görünüyor. En yağlı balık şu an sardalya. Mangal yapmak isteyenlere de elimizden geldiği kadar sardalya vermeye çalışıyoruz. Hamsi ise henüz tam olarak yağlanmadı. Sadece tavaya uygun, mangalda tam olarak lezzet vermez" diye konuştu.
SARDALYA 200, HAMSİ 250 LİRA
Tezgahlarda sardalyanın şu an 200 liradan satıldığını söyleyen Akgün, "Hamsi 250- 300 lira arası, kolyoz ve istavrit de 200 liradan satılıyor. Hava estiğinde fiyatlarda değişiklik olabiliyor. İnsanlar aldanmasın, balık zamlanmıyor. Hava estiğinde balıkçılar denize açılamıyor. Bu nedenle de balıklar zaman zaman biraz daha pahalı olabiliyor. Ama hava güzel oldukça bu sene ucuz balık yiyeceğiz" dedi.

'BAZILARI GÖÇ BALIĞI'
Bu sene henüz tezgahlarına palamut getiremediklerini söyleyen Akgün, popülasyonda ciddi düşüş olduğunu ve eylül sonuna gelinmesine karşın palamut balığının ağlardan çıkmadığını söyledi. Akgün, "Palamut balığı bu sene olmayacak gibi görünüyor. Palamut bir göç balığı olduğu
için, başlarda görülmediğinde sonlarda da olacağını pek zannetmiyorum" dedi.

