Kırmızı et alerjisine dikkat! İşte belirtileri...
Kurban Bayramı ile birlikte kırmızı et tüketiminde de yoğunluk yaşanıyor. Ancak kırmızı et bazı kişilerde beklenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir. Et tüketimi sonrasında yaşanabilecek kaşıntı, deride kızarıklık, karın ağrısı ve ishalin et alerjisinden kaynaklanabileceği uyarısı yapıldı.
Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, kırmızı et alerjilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Süt ve buğday gibi temel besin kaynaklarından biri olan kırmızı etin bol miktarda protein ve demirin yanında çinko, B12 ve B6 vitaminlerini içerdiğini belirten Şekerel, az tüketilmesi durumunda vitamin eksikliklerine bağlı hastalıklar gelişebildiğine işaret etti.