Meşhur Çanakkale domatesinin fideleri toprakla buluştu

Çanakkale'nin meşhur domatesinin ilk dikimi Kumkale Ovası'nda yapıldı. Üretici Mehmet Üçler, 6,5 dönüm tarlasına 10 bin domates fidesi dikerken, sezondan ümitli olduğunu söyledi.

Çanakkale domatesinin önemli üretim merkezlerinden, eski adıyla Batak Ovası olan Kumkale Ovası'nda bugünlerde tarlada hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kendine has kokusu ve lezzetiyle Türkiye'de meşhur olan Çanakkale domatesinin üretimi için bu yıl da ilk turfanda fideleri toprakla buluştu. Sulama ve çapa yapılan tarlalarda fideler işçiler tarafından dikildi.



X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.