Soğuk kış gecelerinde muhabbetler tel helva ile tatlanıyor
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, gezek kültürü ve yaren meclislerinde yapılan 'Tel Helva' geleneği sürdürülürken, vatandaşlar özellikle soğuk kış gecelerinde köy odaları ve evlerinde tel helva ile muhabbetlerini tatlandırıyor. Usta tarafından yoğrulan macun, başka bir tepsiye alınarak leblebi tozu ile karıştırılıyor. Pişmaniye kıvamını alıncaya kadar geceye katılan vatandaşlar tarafından karıştırılan macun tel tel oluncaya kadar katlanarak çevriliyor.
Sandıklı ilçesinde eski geleneklerin yaşatılması adına faaliyet gösteren Sandıklı Gardeş Yarenler tarafından Çay Mahallesi Dereboyu caddesindeki Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen gecede çekilen 'Tel Helva' ilçede vatandaşlar tarafından 'pişmaniyenin atası' olarak biliniyor.