Son dönemde gerçekleştirdiği saldırılarla gündeme gelen Terör Örgütü DHKP/C'nin sözde iki ayrı özel gün nedeniyle eylem planladığı saptandı. Örgütün 30 Mart Kuruluş ve 17 Nisan Devrim Şehitleri Haftası nedeniyle çeşitli hedeflere eylem planı polis tarafından deşifre edildi. Öte yandan AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na dönük eylemlerin örgütün adı konmamış lideri Abla kod adlı Zerrin Sarı ile Genel Sekreter Musa Asoğlu tarafından verildiği ileri sürüldü.
Çember daraldı
Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ni lav silahı Adalet Bakanlığı'na ise el bombaları ile saldıran DHKP/C üyelerine yönelik önceki gün yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel dökümana el konulduğu iddia edildi. Polis iki kuruma yapılan saldırıların faillerinin il dışında olabileceği ihtimaline karşı illeri parmak izi ve fotoğraflarından teşhis edilen zanlıların fotoğrafları gönderildi. Farklı illerde de zanlıların arandığı ve çeşitli şüpheli adreslere gidildiği öğrenildi.
Çelik kapı ve duvarlar arakasında yuvalanan DHKP/C'ye yapılan operasyonlar örgütün taban kaybetmesine ve Avrupa'da etkinliğini yitirmesine neden oldu. Örgütün Hollanda ve Belçika hattında yaşayan Genel Sekreterliği'nin operasyonlara karşılık vermek, üyelerine yıkılmadık mesajı vermek için ve Avrupa'da imajını güçlendirmek için Türkiye'de eylem yapılması talimatını verdiği belirtiliyor. Örgütün üst yönetimini ise Genel Sekreter Musa Aşoğlu ve Zerrin Sarı tarafından verildiği belirtiliyor. Abla kod adlı Zerrin Sarı'nın son dönemde örgütün lideri konumuna geldiği belirtiliyor.
İki kritik gün
EGM tarafından 81 İl Emniyeti'ne gönderilen raporda, DHKP-C'nin 30 Mart-17 Nisan tarihleri arasında kuruluş ile devrim şehitleri haftası nedeniyle terörist eylemler arayışında olduğuna dikkat çekildi. Örgütü, AK Parti teşkilatları, adliye-emniyet binaları, ABD, İngiltere, İsrail elçilik/konsoloslukları, NATO kökenli şahıs, kurum, kuruluşlar ve siyasiler ile üst düzey bürokratlara saldırı planladığı tespit edildi. ALPER SANCAR
