İzmir'in Çeşme ilçesinde kaldıkları otele intihar mektubu bıraktıktan sonra intihar eden Altan ve Ülker Çetin çiftinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan 7 gündür alınmadı.
Kanada'da yaşayan çiftin tek çocukları Levent Noyan Çetin, anne ve babasının cenaze töreni için Türkiye'ye gelmeyeceğini açıklamıştı. Anne ve babasının cesetlerinin tıp fakültelerinde kadavra olarak kullanılması vasiyeti bulunduğunu belirten Levent Noyan Çetin, "Onu kuzenlerim araştırıyor. Eğer olursa, kadavra olacaklar. Yoksa kuzenlerim teslim alıp defin işlemini yapacaklar" demişti.
ORTADAN KAYBOLDULAR
Yapılan otopsinin ardından çiftin cenazelerinin kadavra olarak kullanılamayacağı anlaşıldı.
Ancak çiftin cenazelerini almak için şu ana kadar bir başvuru yapılmadı. Balıkesir Akçay'dan tatil için Çeşme'ye gelen emekli öğretmen Ülker Çetin (68) ve beyaz eşya tamircisi eşi Altan Çetin (70), pazartesi gecesi saat 01.30 sıralarında kaldıkları beş yıldızlı otel odasına intihar mektubu bıraktıktan sonra ortadan kayboldu.
Üç gün süren aramalardan sonra Sakarya Mahallesi'ndeki plajda cesetleri bulundu.
YAŞLI ÇİFTİN CESEDİ DEFORME OLD U
Çiftin cesetlerinin bulunmasının ardından Kanada'da yaşayan oğulları Levent Noyan Çetin, cenazeler için gelmeyeceğini açıkladı. Anne ve babasının cesetlerinin tıp fakültelerinde kadavra olarak kullanılması vasiyeti bulunduğunu belirten Levent Noyan Çetin, "Onu kuzenlerim araştırıyor.
Yoksa kuzenlerim teslim alıp defin işlemini yapacaklar" demişti. Ancak çiftin cenazeleri denizde deforme olduğu için kadavra olarak kullanılamadı.
Çiftin cenazelerini almak için 7 gündür bir başvuru yapılmadığı belirtildi.Yetkililer, cenazelerin birinci derece yakınlara verildiği ancak bazı durumlarda bunun esnetilip ikinci derece yakınlara da verilebildiğini kaydetti. Cenazelerin 15 gün içinde alınmaması halinde kimsesizler mezarlığına gömüleceği öğrenildi.
İKİ MEKTUPLA MESAJ
Ülker ve Altan Çetin çiftinin intihar etmeden ölmeden biri güvenlik birimlerine, diğeri otel çalışanlarına iki mektup bıraktığı ortaya çıkmıştı. Bu mektuplardan güvenlik birimlerine yazılanda 'Hiç kimsenin etkisi ve müdahalesi olmadan hayatımızı sonlandırıyoruz. Bedenlerimizi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bağışlıyoruz.
Lütfen gereğini yapınız. Çok mutlu bir yaşam sürdük. Kimseyi yormadan, kırmadan, muhtaç olmadan gidiyoruz', otel çalışanlarına yazılanlarda ise 'Yaşlılık ve hastalık sorunlarımızdan kurtulamıyoruz.
Bu nedenle kimseye muhtaç olmadan gitmeyi seçtik.
Yaptığımız şey için güzel otelinizden ve güler yüzlü personelinizden özür dileriz. Kalan paramızı personele dağıtın, diğer eşyalarımızı ihtiyaç sahibi olanlara paylaştırmanızı rica ederiz" ifadeleri yer aldı.
