Alaçatı'da sergi açan, 'Lif Sanatı'nın uluslararası çaptaki ismi Demirkan'ın eserleri, 15 Eylül'e kadar gösterimde..

KAHRAMAN DURAK
Alaçatı'daki Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi'nde modern lif sanatının (fiber art) önemli ismi, uluslararası sanatçı Suhandan Özay Demirkan'ın eserleri sergileniyor.
Türkiye'de "Lif Sanatı" kavramının tanınmasında ve yaygınlaşmasında gerek bilimsel yayınları, gerekse gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası sanatsal etkinliklerle önemli rol oynayan akademisyen-sanatçı Demirkan, kendi yetiştirdiği genç bir kuşağı da uluslararası platforma taşıdı.
Kırmızı Ardıç Kuşu'nda 15 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergide geleneksel tekstil teknikleri ve malzemeleriyle oluşan iki boyutlu ve üç boyutlu çalışılan mekansal yeni yorumlar sunuluyor. Sergide, Retro-Tapestry dokumalar-Alaçatı manzaraları, yeni keçe yorumları, Çeyiz Sandığı-ipek ve Kağıt Ayakkabı Koleksiyonu'ndan örnekler yer alıyor.
Sakin bir tatil
Cemiyet hayatının zarif hanımlarından Arzu Özgörkey, Aya Yorgi Koyu'na yanaşan Zodyak'a kızı ile birlikte bindi. Denizin ortasındaki yatlarına doğru harekete geçen Arzu Hanım ve kızı gün boyunca denize girip sessiz bir gün geçirdiler. Kızıyla, gözlerden uzak denizin ve güneşin tadını çıkaran Arzu Özgörkey'in keyfine diyecek yoktu.
Aile saadeti
Cevher Holding'in patronu Haluk Özyavuz, kızı Cevher ile yürürken objektiflerimize takıldı. Birbirlerine sarılan baba-kız bir süre Alaçatı'yı dolaştıktan sonra Çeşme Marina'ya geçtiler. Puro tutkunu olan Haluk Bey'in elinden düşürmediği purosu da yine dikkatlerden kaçmadı.
Foto: haluközy
Selin Denizli alışverişe çıktı
Mustafa Denizli'nin kızı Selin Denizli, annesi Juliyet Hanım ve anneannesi ile birlikte Çeşme Marina'da bayram alışverişine çıktı. Stonerock ayakkabı mağazasına girerek dört çift ayakkabı alan Selin Denizli, çıkışta gazetecilere, "Anneanneme hediye aldım" dedi.
foto: selindenizli
Yürüyüş yaptılar
İzmir'in tanınmış çifti Baydo-Nilgün Baykal hafta sonunu Çeşme'de geçiren tanıdık simalar arasındaydı. Çeşme Marina'daki Level Restoran'da baş başa yemek yiyen çift, daha sonra kısa bir yürüyüşe çıkarak Çeşme gecelerinin tadını çıkardı.
İncik boncuğa turist akını
Alaçatı sokaklarının kalabalığı hafta arasında azalsa da beldenin bir diğer rengi ve dokusu hiç şüphesiz takılar ve incik boncuklar. Kimilerinin yemek yediği, kimilerinin de birşeyler yudumladığı Alaçatı'da takı çarşısı ve sokaklardaki tezgahlar beldenin rengine renk katıyor. Alaçatı'ya gelen turistler, bu tezgahlardan alışveriş yaparken, tatil dönüşünde yaşadıkları şehre Alaçatı dokusunu taşıdıklarını belirttiler.
