31 çeşit dondurmasıyla 34 yıldır lezzetin adresi

İzmir'in Foça ilçesinde 34 yıldır dondurmacılık yapan Nazmi Altıntaş’ın iş yeri, yapılan 31 çeşit dondurmayla dikkati çekiyor. Dondurma satın alan vatandaşlardan Hakan Özkara, "Çok uzun kuyruklar olduğu zaman sıkıntı oluyor o yüzden kuyruksuz zamanı yakalamaya çalışıyoruz. Burasının popülaritesi yüksek ve bence kuyruk olunca insanlar daha çok merak ediyor" diye konuştu.

İzmir'in Foça ilçesinde, 34 yıldır dondurmacılık yapan Nazmi Altıntaş'ın (59) iş yeri, yapılan 31 çeşit dondurmayla lezzetin adresi oluyor.


Turistik ilçe Foça'da 34 yıldır dondurmacılık yapan Nazmi Altıntaş'ın iş yerinin önünde sürekli uzun kuyruklar oluşuyor. Menemen- Aliağa- Çandarlı otoyolunun açılmasıyla birlikte kalabalıklaşan Foça'da, tatil için bölgeyi tercih edenler, bu lezzeti tatmadan geçmiyor. Antep fıstığı, badem, incir, kek, ceviz, karamel, kakao, krokan, sakız, parça çikolata, vanilya, nane, çilek, karadut, kayısı, kavun, kivi, yoğurt, limon, muz, meyve kokteyli, böğürtlen, frambuaz, vişne, meyveli yoğurtlu ve benzeri 31 çeşit dondurma satış yapan Nazmi usta, her damak zevkine hitap ediyor.


6 yıldır müşterilerinden gelen talep üzerine kış mevsiminde de hizmet verdiğini belirten Altıntaş, "Kışın bile insanlar burada. Masanın üstü 3 parmak kalınlığında kar oluyor ama yine dondurma yemek için gelen oluyor. Dükkanımın önündeki sahilde boydan boya kuyruk olmadığı zaman, 'Bugün iş olmadı' diyorum. Aynı anadan babadan iki kardeş doğuyor ama ikisinin yaptığı yemek bir değil. Severek yapmak var. Ben de bu işi severek yapıyorum. Buradan hayalimin ötesinde kazanç sağlıyorum. İşin sırrı doğal süt ve doğal meyvede. Yoğurtlu dondurma kaç mekanda vardır? Tahinlisi, bal kabaklı gibi bambaşka dondurmalar var. Topunu 3 TL'ye satıyoruz. Karşıyaka ilçesinde topunu 8 TL'ye satan da var. Ekmeğimi, yaptığım bu dondurmalardan kazanıyorum daha ne isteyeyim" dedi.


Dondurma satın alan vatandaşlardan Hakan Özkara, "Her sene dondurmacıya uğramaya çalışıyoruz. Her çeşidin tadı farklı farklı, birbirine benzemiyor. Ben kabak ve sakızlı dondurmayı çok seviyorum. Çok uzun kuyruklar olduğu zaman sıkıntı oluyor o yüzden kuyruksuz zamanı yakalamaya çalışıyoruz. Burasının popülaritesi yüksek ve bence kuyruk olunca insanlar daha çok merak ediyor" diye konuştu.


Dondurma almak için kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Gülşen Çekin, "Foça'nın yerlisiyim. Buradaki dondurmayı turistler de biz Foçalılar da çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.


DHA

Denizli'de silahlı saldırı: 2 yaralı Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.