Kaburgacı Ramazan

Giriş Tarihi:27.12.2017, 16:02 Güncelleme Tarihi:27.12.2017, 16:02
İzmir’de kaburgayı yiyebileceğiniz en iyi mekanlardan birisi Alsancak’taki ‘Kaburgacı Ramazan’! Etin doğal ortamda yetiştirilen hayvanlardan elde edilmesi, karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler, hijyen, lezzet, samimiyet bu mekanı farklı kılıyor...

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bugün lezzet durağımız Alsancak Garı'nın karşısında, İbis Otel'in sokağında Kaburgacı Ramazan! İzmir'de kaburgayı yiyebileceğiniz en iyi yer.
'Kaburgacı Ramazan', Umut Ünlüer ve Ramazan İncebacak ortaklığında kurulmuş. İşini severek yapan iki dost, bugüne kadar meslekteki birikimlerini, tecrübelerini ortaklaşa bir araya getirerek nezih bir lezzet noktası oluşturmuşlar.

ORTAKLAR İKİ İYİ DOST

Umut Ünlüer, turizm otelcilik mezunu. Babadan bu mesleğin içerisinde. Birçok önemli büyük restoran ve otellerde çalışmış. İşin hem eğitimini almış hem de mutfaktan yetişmiş. Ramazan İncebacak; Talat Usta, Kordon'da ve Çeşme'de Ferdi Baba gibi birçok önemli mekânlarda ustalık yapmış.
Mekanın mutfağında kendisini yakından tanıdığım birlikte çalıştığım Sedat Usta var. Sedat Usta çalıştığı mekânlara değer ve lezzet katmaktadır. Eli lezzetli olan Sedat Usta bütün mutfaklarda başarılıdır. Ortaklar mekanı açmadan önce uzun süre AR-GE çalışmasında bulunmuşlar.
Adana'daki kaburgacılarda çalışmışlar. İzmir'deki kaburgacı ve Adana mutfağı mekânlarını da incelemişler.
Ürün tedariki konusunda da aynı titizlikle çalışan ortaklar, kalite standartını koruyabilmek adına her zaman en taze ve en sağlıklı ürünleri bulmak konusunda özen gösteriyor.

ETİN TADI ÇOK ÖZEL

Kaburgacı Ramazan'ın mönüsünde meşhur kaburga, Adana mutfağı, Adana, kuzu şiş ve ciğer billur, kokoreç, badem uykuluk gibi lezzetler var. Adana Kebapları, Adana'ya özgü 'Zırh' adı verilen satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılmaktadır.
'Adana Kebabı'nı diğer tatlardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Etin doğal ortamda yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olması en büyük özelliğidir.
Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz...
Satır bıçağında kıyılarak et elde edilir. Bunların dışında hiçbir baharat konulmamaktadır.

YAĞLAR KÖYLERDEN

Zeytinyağları ve tereyağları Ödemiş ve Kiraz'ın köylerinden gelmektedir. Kaburgacı Ramazan butik olarak doğal lezzetleri en özel yöresel haliyle sunuyor. Ürünlerde standart sağlayıp müşterilere her geldiklerinde aynı lezzeti sunmak istiyorlar. Son söz Umut Ünlüer'den:
Burayı açarken ticari amaç düşünmedik. Mönümüze baktığınızda fiyatların öyle uçuk olmadığını göreceksiniz. Bizim felsefemiz insanların yediği yemekten keyif alması, buradan yüzleri güler şekilde çıkması.
İnsanlar her şekilde karınlarını doyurabilir. Yediğiniz yemek midenizden gider ama aklınızda kalır.
Doğru söze ne demeli!

HAFTA SONLARI FASIL

Kaburgacı Ramazan'da, cuma ve cumartesi günleri canlı müzik fasıl günleridir. Kaburgacı Ramazan'da samimiyet, kalite, hijyen ve temizlik çok önemli. Fazla ürünle değil, lezzetle ön plana çıkmak istiyorlar. Mekanda 10 çeşit soğuk meze bulunmaktadır. Meşhur tablacı salatası bütün müşterilere ikram. Humusu, atomu hiçbir yerde bu lezzete tatmamış olabilirisiniz.
Ara sıcaklarda tereyağlı billur, badem uykuluk, yaprak ciğer ve içli köfte. Tatlı olarak, irmik helvası, Antep fıstıklı katmer ve künefe.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.