Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.

Enginarla siyes festivalde buluştu

Ekmeğe fısıldayan kadın Mine Ataman Enginar Festivali için Urla'ya geldi. Ataman, siyes bulgurlu enginar adlı pilavla lezzet severlerden tam not aldı.
Ataman; "Milattan Önce 10 yılında bir kadın bir avuç buğdayı toprakla buluşturdu ve insanoğlunun dünyada kök salmasını sağladı. Efsaneye göre Zeus bir kıza aşık olur. Güzeller güzeli kız, ailesini özler ve gider. Buna çok kızan Zeus onu bir bitkiye dönüştürür toprağa bağlar. O gün bugündür toprakta enginar ve siyes buğdayı koyun koyuna yatar" dedi. Ataman yaptığı pilavla Kastamonu'nun mucizevi buğdayından yapılmış siyes bulguru, uryan eriği, taş köprü sarımsağı ve Kastamonu pastırması ile bir pilav hazırladı.

SOFRA HİKAYELERİ

Coğrafi işaretli ürünlerin önemine değinen postmodern fırıncı Ataman, Anadolu'nun tüm hammaddelerini+ birlikte kullanarak hem lezzet açısından hem de hikayesiyle dünya sofralarıyla buluşturdu. Gastronomi turizmi için sofraların hikayelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Ataman, "Lezzetler masallarla damağımızda kalıcı izler bırakır. Anadolulu kadınlar olarak kültürü de geleneklerimizi de sofrada mayalamalıyız" dedi.

KAHRAMAN DURAK