BEKLE VE GÖR TAKTİĞİ

CHP'de aday adayı başvuruları dün sona ererken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP'nin Manisa ve Balıkesir başkan aday adaylarının gerekli başvurularda bulunmayıp "Bekle ve gör" politikası uyguladığı görüldü

ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ)
CHP'de aday adayı başvurularının son günü olan dün ilginç gelişmeler yaşandı. Aday adayı olup olmayacağı merak konusu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, resmi twitter hesabı üzerinden, "Belediye Başkanlığı'na adaylığım konusunda süreci izlemeye bir süre daha devam edeceğim" dedi. Daha önce AK Parti'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Banili Yıldırım'ı İzmir'den aday göstermesi halinde kendisinin de aday olacağını söyleyen Kocaoğlu twitter'daki bu açıklamasıyla "Bekle gör" mesajı vermiş oldu. CHP genel başkan yardımcılarının "Adaylık için son tarih 2 Eylül. Herkes başvurusunu yapmak zorunda" şeklindeki açıklamalarına rağmen Kocaoğlu'nun kararını daha sonraki bir tarihe bırakması parti örgütünde şaşkınlık yarattı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, genel merkeze giderek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na resmen talip oldu. Önceki gün Yeni Asır'a, "Ne tercihte bulanacağımı ben de bilmiyorum" diyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocaoğlu'nun açıklamalarından birkaç dakika sonra yine twitter'dan, "İzmir'de CHP'li bir başkan varken aday adayı olmayı kendime yakıştıramadım" dedi. Ancak Soyer, parti genel merkezine şöyle de bir mesaj gönderdi: "Görev verilirse İzmir'in bütün Türkiye'nin gurur duyacağı bir kente dönüşmesi için nöbeti devralmaya hazırım."
Takvim dün sona erdi
CHP Genel Merkezi'nin partiden aday adayı olmak isteyenler için belirlediği takvim dün 17.00'da doldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, dün sabah saatlerinde twitter hesabından, "Adaylık süreci ile ilgili 17.55'te açıklama yapacağım" dedi. Kocaoğlu, belirttiği saatte twitter hesabından kimsenin beklemediği açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, "Bir demokrasinin kalitesi, yerel yönetimlerinin demokratiklik düzeyiyle yakından ilişkilidir. 30 Mart seçimleri, bu açıdan önemlidir. 30 Mart seçimlerinde ayrıca önemli olan, bizim adaylığımızdan çok, partimizin İzmir'deki iktidarının güçlenerek devamıdır. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle, belediye başkanlığına adaylığım konusunda süreci izlemeye bir süre daha devam edeceğim" dedi.
Herkesi şaşırttı
Geçtiğimiz günlerde, "Binali Yıldırım aday olursa ben de aday olurum" diyen Başkan Kocaoğlu'nun, bu açıklaması, "Bekle ve gör taktiği uyguluyor" yorumlarını beraberinde getirdi. Parti yöneticileri, "Başkan başından beri AKP'nin adayının belli olmadan bizim aday belirlememiz, adaylık açıklamasında bulunmamız yanlış olur" görüşünü dile getiriyordu. Bu doğrultuda hareket etti" derken bazı partililer ise, "Kocaoğlu, 'Ben aday olmam genel merkez beni aday yapar' diyerek 2004'ten bu yana oturduğu koltuğun gücünü kullanıyor" yorumunda bulundular.
Tartan başvurdu
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, beklendiği gibi Büyükşehir aday adaylığı başvurusunu Ankara'daki genel merkeze yaptı. DSP'nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit, İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Başkanı Ahmet Piriştina ve İzmir'in efsanevi belediye başkanlarından İhsan Alyanak'ın mezarlarını ziyaret ettikten sonra başvurusunu yapan Tartan'ın yakın çevresine, "Bu sefer aday olacağıma inanıyorum" dediği öğrenildi. Tartan'ın sadece büyükşehir için başvuru yaptığı öğrenildi.
Tartan, "Başvurumu yaptım, aldığım terbiyeden dolayı adaylıklar kesinleşinceye kadar herhangi bir değerlendirmede bulunmayacağım. Hayırlısı olsun. Değer verdiğim 3-4 kişinin mezarlarını ziyaret ettim. helallik aldım ve geldim. Bu saatten sonra da hiçbir şekilde hiçbir yorum yapmayacağım. Hakkımızda hayırlısı. Her şeyin hayırlısına bakarım, hayırlısıyla olur hayırlısı değilse olmaz. Aziz beyi de aradım kendisine bilgi verdim" dedi.

Soyer de bekleyecek

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocaoğlu'nun twitter hesabından yaptığı açıklamanın hemen ardından resmi twitter hesabından, "İzmir'de CHP'li bir başkan varken aday adayı olmayı kendime yakıştıramadım. Görev verilirse İzmir'in bütün Türkiye'nin gurur duyacağı bir kente dönüşmesi için nöbeti devralmaya hazırım" açıklamasında bulundu. Soyer'in, partisinin ilçe başkanlığına herhangi bir başvuru yapmaması dikkat çekti. CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, "Başkanımızla yola devam edeceğiz" dedi.
Keskin şaşırdı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Kocaoğlu'nun, "Belediye Başkanlığı'na adaylığım konusunda süreci izlemeye bir süre daha devam edeceğim" sözleriyle ilgili şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Neden öyle yapmış bilmiyorum. Kendisiyle konuşacağım. Şimdilik bir şey söylemeyeceğim" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, "Kocaoğlu'nun kendi değerlendirmesi. Bir değerlendirme yapmak için erken. Kendisiyle görüşmem gerekiyor" dedi.
'Beni kapsamıyor'
CHP'den Büyükşehir adaylığı gündemde olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, CHP'de adaylık başvurusunu 2 Eylül olarak belirleyen genelgenin kendisini kapsamadığını belirterek, "Ben projeci, üretken ve eserleri toplumun gözü önünde olan bir sivil toplum kuruluşunun lideriyim. Benim siyasetten anlayışım tamamıyla insanların mutluluğu için hizmet odaklıdır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti yönetiminin bu pozisyonumu değerlendireceğine ve ona göre karar vereceğine olan güvenim tamdır" demişti.
Büyükşehir'e şimdiye kadar CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile eski Milletvekili Canan Arıtman, Çeşmeli Cemal Zafer Gürbüz resmen talip oldu.
Kocaoğlu: Tarihi erken buldum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkez tarafından aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi 2 Eylül'ü "erken" bulduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, "Başında beri söylediğim gibi Türkiye'nin şu anki koşullarında, İzmir için aday olmaktan öte süreci izlemek ve en doğru kararı vermek için; gerçekten herhangi bir siyasi mülahaza ya da arniyetle değil, karar veremediğim için, yeterli doneleri toplayamadığım için, tarihi erken bulduğum için süreci izlemeye kara verdim" dedi.
Adaya genel başkan ve genel merkezin karar vereceğine dikkat çeken Kocaoğlu, "Biz şu anda izliyoruz. Adaylara da sonsuz başarılar diliyorum. Kentimiz için hayırlı olsun. Önemli olan Ahmet'in Mehmet'in adaylığı değil, İzmir'e yaraşır, İzmir'e yakışır, demokrasinin Türkiye'de en çok geliştiği bu kentte CHP iktidarın sürmesi birinci hedef. Biz de bunun için çalışıyoruz, bu hedefe yürümek için bize düşen ne ise onu yapmaya hazırız" dedi.
Başkan Kocaoğlu, "kendinize bir süre tanıdınız mı" sorusuna "süreci yaşıyoruz, süreç ne zaman kıvamına gelirse" yanıtını verdi. "AK Parti'nin adayı etkili olacak mı" sorusuna da "Herşey etkili olacak" yanıtı veren Kocaoğlu, "Yeterli done" ile neyi kastettiği yönündeki soruya da "Zamanla ilgili, biliyorsunuz ülke bir süreç yaşıyor. Siyaset de bir süreç yaşıyor. Biraz daha süreci görmek istiyorum. Zaten yasal süreye de çok var ama bu arada yaşamak gerekiyor" dedi. Kocaoğlu tavrını genel merkezin nasıl değerlendiği sorusuna ise "Onu bilemiyorum" cevabı verdi. ŞAFAK İNCE
İki ilde beklemedeler
Manisa ve Balıkesir'de dün saat 17.00'ye kadar büyükşehir belediyesi için aday adaylığı başvurusu yapılmadığı açıklandı.

İzmir'in ilçelerinde başvuru patlaması


İzmir'de 30 ilçe belediye başkanlığı koltuğuna 185 partili başvurdu. Tartan ve Soyer dışında 27 ilçe belediye başkanı koltuklarına yeniden talip oldu

ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ)
CHP Genel Merkezi'nin, "2 Eylül son tarih. Başvuru yapmayanlar adaylık hakkını kaybedecek" açıklamasının ardından partililer ilçe örgütlerine akın etti. İzmir'de 30 ilçe belediye başkanlığı koltuğuna 185 partili başvurdu. 30 ilçenin 29'unda iktidar olan CHP'nin Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer dışında 27 ilçe belediye başkanı koltuklarına yeniden talip olarak ilçe başkanlıklarına başvurdu. Büyükşehir için Ankara'da genel merkeze başvuran Tartan'ın Konak için ayrıca başvuru yapmadığı öğrenildi. Resmen aday adayı olmasa da partisinin görev vermesi halinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya hazır olduğu mesajını veren Tunç Soyer'in de Seferihisar için ilçe başkanlığına bir başvuruda bulunmadığı ifade edildi.
Sürpriz yaşanmadı
Yeni Asır Gazetesi'nin son 2 gündür CHP örgütündeki adaylarla ilgili ortaya koyduğu tablonun dışında son gün sürpriz yaşanmadı. Özellikle meclis üyeliklerine başvuruda adeta patlama yaşandı. Kadın ve gençlerden başvuru ücreti alınmaması nedeniyle 30 ilçede 2 binin üzerinde partili meclis üyesi aday adayı oldu.
CHP'de hem genel merkezin hem de ilçe örgütlerinin kasası doldu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 9 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 5 bin, nüfusu 50-100 bin olan il ve ilçeler için 3 bin 500 lira aındı. Kadın ve gençlerden ise herhangi bir ücret talep edilmedi. Dosya ücretleriyle birlikte partinin kasası doldu.
CHP'de aday adayı başvurularının tamamlanmasından ardından gözler, aday belirleme yönteminin nasıl olacağına çevrildi. Bunun için 6 Eylül Cuma günü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri ve PM Üyeleri, 5 kişiden oluşan yeril seçimler komisyonuna görüş bildirecek.
KİMLER BAŞVURDU
ALİAĞA: Mevcut Başkan Turgut Oğuz, Özlem Şan Oğuzhan, Hakkı Ülkü, Barış Eroğlu, Hayal Han, Tolga Sezerli, Tamer Karaman. 48 kişi belediye meclis üyeliği için başvurdu.
BALÇOVA: Mevcut Başkan Mehmet Ali Çalkaya, Hüseyin Çorlu, İsmail Yıldız, Ergin Akman, Şenol Aslanoğlu, Selma Savaş Bekdaş, Semra Aksakal Kayacan, Ali İhsan Ülker belediye başkan aday adayı oldu. Meclis üyeliği için 62 kişi başvurdu.
BAYINDIR: Hüseyin Yanık ve Ruhi Akşan başkanlığa talip olurken 25 kişi meclis üyeliği için başvuruda bulundu
BAYRAKLI: Mevcut Başkan Hasan Karabağ, Yüksel Türker, Pınar Susmuş, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Metin Güler, Murat Haluk Öncel, Gönül Ateş, Mehmet Yılmaz, Serdal Sandal, Kerim Özer başkanlığa talip oldu. Meclis üyeliği için 143 kişi başvurdu.
BUCA: Mevcut Başkan Ercan Tatı, Levent Köstem, Ali Rıza Kaya, Levent Piriştina, Muhlis Özçelik, Hasan Nebi, Remzi Akdemir, Zekiye Seda Sönmez, Necati İmam, Güngör Kaya, Mustafa Oktay Korkmaz, Ali Hıdır Uludağ, Şerif Özsakarya, Aysun Önal Uyar. Meclis üyeliği için 300 kişi başvuruda bulundu.
BERGAMA: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İdris Yavuz Yılmaz başkanlık için başvuru yaptı. 50 kişi de meclis üyesi aday adayı oldu.
BEYDAĞ: Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk başvurdu. 3 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
BORNOVA: Mevcut Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Enver Dündar, Selma Nalbantoğlu, Günay Erdoğan, Olgun Atilla, Onur Koçanalı, Mustafa İduğ, Ali Darcan başkanlığa talip oldu. Meclis üyeliği için 155 kişi başvurdu.
ÇEŞME: Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Hakan Dolakay, Mehmet Görgün, Hakan Kerman, Hüseyin Reşat Akbaykal, Erkan Sevinç, Naime Hoş, Ahmet Macunluoğlu, Mürsel Şahin, Ekren Oran, Hakkı Berksü belediye başkan aday adayı oldu. Meclis üyeliği için 35 kişi başvurdu.
ÇİĞLİ: Mevcut Belediye Başkanı Metin Solak, Gürbüz Bal, Aziz Buğa, Hasan Arslan, Figen Erol, Behçet Köymen, Ali Talak, Ester Bulut, Barış Ballıkaya, Birol Soylu, Ali Rıza Koçer, Veli Kasap, Mustafa Doğan, Şeref Bektaş, Semra Aksu da adaylık yarışına çıktı. Meclis üyeliği için 260 kişi resmi başvuru yaptı.
DİKİLİ: Belediye Başkanvekili Yusuf Altıparmak, Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek, Sema Akıncı, Saygın İkiz, İsa Mintaş, Veli Karaman belediye başkan aday adayı oldu. 20 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
FOÇA: Mevcut Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Osman Mert, Celal Çankaya başkanlığa talip olurken 45 kişi de meclis üyesi aday adayı oldu.
GAZİEMİR: Mevcut Başkan Halil İbrahim Şenol, Yüksel Demirsoy, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım, Serdar Yılmaz, Düriye Taş belediye başkan aday adayı oldu. 80 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
GÜZELBAHÇE: Mevcut Başkan Mustafa İnce, İlhan Pınar, Ertan Avkıran, Uğur Yelekli, Mustafa Gürkan, Cem Yıldırım belediye başkan aday adayı oldu. Meclis üyeliği için 60 kişi başvuruda bulundu.
KARABAĞLAR: Mevcut Başkan Sıtkı Kürüm, Yusuf Boytaş, Ali İhsan Yıldız, Ali Elmas, Adnan Kavur, Erkan Büyükkaya, Salih Erkek, İbrahim Kılıç belediye başkan aday adayı oldu. 160 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
KARABURUN: Mevcut Belediye Başkanı Serdar Yasa, meclis Üyesi Ergün Ayvaz, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mesut Karaoğlan, belediye başkan aday adayı oldu.
KARŞIYAKA: Mevcut Başkan Cevat Durak, Hüseyin Mumcuoğlu, Müjdat Ünsalan, Cihan Türsen, Talat Ünlü, Günsel Sağlam, Metin Erten başkan adayı oldu. 254 meclis üyeliğine başvurdu.
KEMALPAŞA: Mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Metin Aras, Rıdvan Üreten, Mükremin Zülkadiroğlu başkan aday adayı oldu. 30 partili meclis üyeliğine talip oldu.
KINIK: Mevcut Başkan Süleyman Kaya, Mehmet Çetinkaya, Ahmet Özkan başkan aday adayı oldu. 20 partili meclis üyeliği için talip oldu.
KİRAZ: Mevcut Başkan İsmet Korkmaz, Pilot Zeybek başkan olabilmek için yarışacak. 8 kişi meclis üyeliği aday adayı başvurusu yaptı.
KONAK: Hüseyin Mutlu Akpınar, Özgün Utku, Nilay Kökkılınç, Tayfun Emre, Murat Bakan, Kemal Karataş, Muhsin Kurt, Cenap Börühan, Ahmet Sarışın, Sedat Uzunbay başkanlığa talip oldu. 182 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
MENDERES: Mevcut Başkan Ergun Özgün, Salim Sezgin, Neşe Doğru Söz, Urkiye İnal, Süheyla Akıncı, Erol Mutlu, Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti, Haldun Ertok, Eskan Gözen, İbrahim İbrişoğlu, Ertan Özkapu, Haldun Ertok, başkanlığa talip oldu. 54 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
MENEMEN: Mevcut Başkan Tahir Şahin, Ömer Güney, Nurgül Uçar, belediye başkan aday adayı oldu. 46 kişi de meclis üyeliğine başvurdu.
NARLIDERE: Mevcut Başkan Abdül Batur, Hasan Aydoğan, Gökhan Bal, Engin Önen aday adayı oldu. 72 de meclis üyesi aday adayı başvurusu yapıldı.
ÖDEMİŞ: Mevcut Başkan Bekir Keskin, Uğur Bayrakçı, aday adayı oldu. 36 meclis üyesi aday adayı yola çıktı.
SEFERİHİSAR: Resmi başvuru olmadı. 29 partili meclis üyeliğine talip oldu.
SELÇUK: Mevcut Başkan Vefa Ülgür, Sabahattin İzcioğlu, Özcan Işık, İbrahim Adıgüzel, Metin Çıtak, Hasan Uysal, Nuriye Çiğdem, başkanlığa talip oldu. 18 meclis üyesi başvurusu yapıldı
TİRE: Mevcut Başkanı Tayfur Çiçek, Mustafa Güngör, Hüseyin Hapçı, Ali Doğu, Nihat Koç, Emel Denizalsanı başkan aday adayı oldu. 16 partili meclis üyeliği istedi.
TORBALI: Mevcut Başkan İsmail Uygur başvuru yaptı. 200 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
URLA: Mevcut Başkan Selçuk Karaosmanoğlu, eski milletvekili Bülent Baratalı, Murat Gül, Sibel Uyar, Burak Oğuz, Kadriye Gezer, Bülent İlhan başkan aday adayı oldu. 89 meclis üyesi aday adayı başvurusu yapıldı.
Kadınların sayısı dikkat çekti
CHP'de kadınların adaylığa ilgisi dikkat çekti. CHP'den aday olan kadınlar ve talip oldukları başkanlıklar şöyle: CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler (Büyükşehir), eski CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler (Büyükşehir), Özlem Şan Oğuzhan (Aliağa), Selma Savaş Bekdaş (Balçova), Semra Aksakal (Balçova), Pınar Susmuş (Bayraklı), Ayşe Yurdakul (Bayraklı), Gönül Ateş (Bayraklı), Zekiye Seda Sönmez (Buca), Aysun Önal Uyar (Buca), Selma Nalbantoğlu (Bornova), Günay Erdoğan (Bornova), Naime Hoş (Çeşme), Figen Erol (Çiğli), Ester Bulut (Çiğli), Semra Aksu (Çiğli), Sema Akıncı (Dikili), Düriye Taş (Gaziemir), Günsel Sağlam (Karşıyaka), Özgün Utku (Konak), Nilay Kökkılınç (Konak), Neşe Doğru Söz (Menderes), Urkiye İnal (Menderes), Süheyla Akıncı (Menderes), Nuriye Çiğdem (Selçuk), Emel Denizalsan (Tire) Nurgül Uçar (Menemen), Sibel Uyar (Urla), Kadriye Gezer (Urla).
Buca'da Tatı ikinci döneme talip
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı görevine bir dönem daha devam etmeye talip oldu. Tatı dün, kendisini destekleyen kalabalık bir grupla CHP Buca İlçe Başkanlığı'na giderek adaylık başvuru dosyasını teslim etti. Dosyasını İlçe Başkanı Bekdaş Gül'e teslim eden Tatı'ya çok sayıda partili destek verdi. İlçe binasının önünde kendisini desteklemek için gelenlere seslenen Tatı, 4.5 senede de çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Tatı, "Tam 39 yıl sonra CHP'nin bayrağını Buca'ya diktik. 38 milyon lira borçlu bir belediye devraldık" dedi. Tatı, 2. döneminde Şirinyer Projesi'ni hayata geçireceğini söyledi
Kürüm: Yüzde 100 zafer istiyorum
CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, başkanlık için tekrar aday olduğunu açıkladı. CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'na giderek aday adaylığı dosyasını teslim eden Kürüm, "Daha dünya kadar projemiz var. Bir dönem daha projelerimizi hayata geçirmek için desteğinizi istiyorum" dedi. Hatay'da miting havasında geçen karşılamanın ardından dosyasını veren Kürüm, "Karabağlar'da yüzde 100 zafer istiyorum" dedi.

EGE İLLERİNDE BÜYÜK YARIŞ BAŞLADI


CHP'de belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği adaylığı için belirlenen sürenin son gününde başvuru yağdı. Ancak yine de Balıkesir ve Manisa gibi kentlerde büyükşehir için isimler netleşmedi. Denizli'de evraklarını teslim eden iki aday adayına rağmen farklı isimlerin kulislerde dolaştığı ifade edildi. Aydın'da Özlem Çerçioğlu rakipsiz tek aday adayı olurken, Muğla'da güçlü isimler öne çıktı. Kadın adaylar konusunda Aydın yine farkını gösterdi.
AYDIN'DA ÇERÇİOĞLU RAKİPSİZ
Aydın'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sadece mevcut başkan Özlem Çerçioğlu aday adaylığını açıkladı. Çerçioğlu'na rakip çıkmadı.
Merkezde yeni kurulan Efeler Belediyesi için ise 4 aday öne çıktı. CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, eski Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı ve Aydın Belediyesi eski üyesi Ahmet Gümüş ile CHP Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil ve Mesut Özakcan Efeler Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Nazilli'de Cavit Yenipazarlı ve Ferda Çağlar Erkut; mevcut Başkan Necdet Özekmekçi'nin aday olmadığı Söke'de Hatice Kurban, Levent Tuncer ve Engin Yıldız; Didim'de mevcut Başkan Mumin Kamacı ile Şevket Bedir, Murat Kalaycı, Mehmet Soysalan, Mehmet Sandalcı; Kuşadası'nda mevcut Başkan Esat Altungün, Yeter Toz, Bayram Küçük, Özer Kayalı, Ahmet Gökalp, Ömer Günel ve Mehmet Bal; Çine'de ise mevcut belediye başkanı Enver Salih Dinçer evraklarını il yönetimine teslim edip aday adayı oldu.
3 KADIN ADAY
İncirliova'da koltuğu ölen eşinden devralan mevcut başkan Fadime Orbay, hemcinsi olan Ülkü Güzel ve Efsun Suna Koçbil'in yanı sıra tek erkek aday adayı Deniz Gül'le yarışacak.
Sultanhisar'da Emine Hayırsever ve Okan Yalçınkaya; Mevcut Başkan Cengiz Şen'in tekrar aday olmadığı Koçarlı'da Mutlu Öztürk, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan ve Erdal Öner; Bozdoğan'da mevcut Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın; Buharkent'te Hüsamettin Başoğlu; Germencik'te mevcut Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu; Karacasu'da mevcut belediye başkanı Mustafa Büyükyapıcı; Karpuzlu'da Yılmaz Bakkal; Kuyucak'ta mevcut başkan Ali Ulvi Akoğlu, Yenipazar'da da mevcut belediye başkanı Yüsran Erden aday adaylıklarını açıkladı.
Aydın'da 9 kadın aday dikkati çekti. Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra Efeler'de Saadet Kavasgil, Nazilli'de Ferda Çağlar Erkut, İncirliova'da Fadime Orbay, Ülkü Güzel, Suna Koçbil, Söke'de Hatice Kurban, Sultahisar'da Emine Vatansever, Kuşadası'nda Yeter Toz kadın aday adayları olarak dikkat çekti.
MUĞLA'DA BÜYÜK YARIŞ
CHP'nin kalesi olarak bilinen Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2'si kadın 6 aday adayı başvuru yaptı. Mevcut Başkan Osman Gürün'ün yanı sıra CHP siyasetinin önemli isimlerinden eski Milletvekilleri Fevzi Topuz, Musa Gökbel ve Ali Arslan ile eski Baro Başkanı Ayla Kara ve diğer kadın aday Yaşar Sevgi Seren Aktör, dosyalarını il yönetimine teslim etti.
Merkezde yeni kurulan Menteşe Belediye Başkanlığı için de Muğla eski Belediye Başkanı Orhan Çakır, Kafaca Belediye Başkanı Murat Göklap, eski Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Mustafa Şahin, Hilmi Giresun, Mehmet Altınay ve Veli Bütün aday adaylığını açıkladı.
BODRUM'DA KOCADON
Önceki günlerde DP'den istifa edip CHP'ye geçen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum İlçe binasına giderek evraklarını teslim etti. Büyükşehir için de ismi geçen Kocadon, CHP'den Bodrum Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Kocadon ile birlikte 7 kişinin Bodrum Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusu yaptığını bildirdi.
Marmaris'te mevcut Belediye Başkanı Ali Acar'a Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal rakip oldu. Önseçimde iki isim yarışacak.
Mevcut başkan Şener Tokcan'ın tekrar aday olmadığı Datça'da ise 8 isim başvuru yaptı. Muğla eski milletvekili Cumhur Yaka, Nazmiye Halvaşi, Semra Köse, tekvandocu Ali Bahçetepe, Alim Karaman, Derviş Aslan, Mehmet Savaş Özen ve Timur Kabaklarlı adaylık için yarışacak. Milas'ta mevcut Başkan Muhammet Tokat'a rakip Ahmet Çevikkol; Ortaca'da ise mevcut başkan Hasan Karaçelik'e rakip Mehmet Keza Kundakçı oldu. Köyceğiz'de başkan Salih Erbay'a rakip çıkmadı. Dalaman'da ise Ziya Özkütük, Muhammed Şaşmaz, Atıf Recai Özkay ve Bülent Karabıçak aday adaylığını açıkladı.
Tatil cenneti Fethiye'de de CHP'nin aday adayları Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ve Tuğrul Yılmaz oldu. Yeni kurulan Seydikemer Belediyesi için ise Alim Karaca yarışacak.
BALIKESİR'DE SESSİZ BEKLEYİŞ
Balıkesir'de dün 17.00'ye kadar büyükşehir belediyesi için henüz aday adaylık başvurusu yapılmadığı açıklandı. Ancak CHP'de büyükşehir belediye başkanlığı için Milletvekili Halit Ahmet Gümüş, İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve emekli eğitimci Naim Durmaz'ın adının geçtiği konuşuluyor.
Merkezde yeni kurulan Karesi ilçesinde de aday adayı çıkmadı. Bir diğer yeni ilçe Altıeylül'de ise sadece Ömür Boyuer aday adaylığını açıkladı. Balıkesir'in önemli ilçelerinde ise çok sayıda isim aday adaylık dosyalarını teslim etti.
Ayvalık'ta mevcut başkan Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Asım Sürer ve Nail Akın aday adaylıklarını açıkladı.
Edremit'te Selahattin Yay, Adnan İnci, Mehmet Semerci, Kamil Saka, Ali Akbaba, Hasan Aslan ve Hasan Özpolat, Sındırgı'da Özgür Ertuğrul ve Ali Reşat Göksidan, Burhaniye'de ise mevcut Başkan Fikret Akova ile Necmi Şengider, Hüseyin Kayacık ve Murat Narin aday adaylıklarını açıklayan isimler oldu.
UŞAK'A 4 ADAY
Mevcut Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın tekrar aday olmayacağını açıkladığı Uşak Belediye Başkanlığı için CHP'de 1'i kadın 4 kişi aday adaylık dosyalarını il yönetimine teslim etti. Erkan Kurt, Ahmet Yılmaz, Kudret Erdem ve kadın aday adayı mimar Özgül Budak (36) "yarışta ben de varım" dedi.
Uşak'ın ilçelerinde ise mevcut CHP'li belediye başkanları yeniden aday adaylıklarını açıkladı. Mevcut Belediye Başkanları Ulubey'de Ali Rıza Ada, Eşme'de Ahmet Yıldırım, Karahallı'da Nihat Süzek, Banaz'da Tahsin Erdem'in karşısına rakip çıkmadı.
Nihat Sazlıgöl'ün aday adaylığını açıkladığı Sivaslı'da ise devlet memuru olan Günhan Dağlı ve Yalçın Özbudak'ın da aday adaylığı için ilerleyen günlerde başvurularını yapabileceği öğrenildi.
MANİSA'DA BÜYÜKŞEHİRE 4 TALİP
Manisa'da büyükşehir belediye başkanlığı için henüz aday adaylığı başvurusu yapılmadı. Ancak Milletvekili Özgür Özel, sanayici Manisa Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hakkı Bayraktar ve avukat Mehmet Yeşilyurt'un isminin geçtiği öğrenildi.
En dikkati çeken isimler ise merkezde yeni oluşturulan Şehzadeler ilçesi belediye başkanlığı için başvuruda bulundu. Eski Baro başkanı Remzi Demirkol, Köy Koop Başkanı Nurettin Dingaz ve eğitimci Semih Balaban'in Şehzadeler Belediye Başkanlığı için yarışacağı açıklandı. Salihli'de mevcut belediye başkanı Mustafa Uğur Okay'a rakip çıkmazken, mevcut diğer belediye başkanlarından Gölmarmara'da Birol Bak'a Erdal Ziya ve Hasan Ödemiş; Sarıgöl'de Ömer Karcı'ya Mustafa Bayraktar ve Ali İhsan Ülgen rakip oldu.
Ahmetli'de Cemal Sözüer ve Mehmet Akyürek; Akhisar'da Vehbi Bakırlıoğlu, ve Gökhan Gürel; Alaşehir'de Etem Kaya; Demirci'de Şerif Akmeşe ve Mehmet Demircan; Gördes'te Hüseyin Tokuç; Kırkağaç'ta Özcan Kaçar; Köprübaşı'nda Zeki Koçak ve Hanefi Yelken; Kula'da Halit Eryılmaz; Saruhanlı'da Muharrem Ekici ve Kazım Güler; Selendi'de Mehmet Cimik; Soma'da Önder Adar, Bahri Yılmaz; Turgutlu'da Vahit Doğruca, İsmail Kırdar; Merkez Yunus Emre ilçesinde Üçpınar Belediye Başkanı Yasin Halat, Ali Ercan, Atilla Küllük aday adaylık başvurusunu yaptı.

DENİZLİ'DE BÜYÜKŞEHİRE İKİ ADAY

Denizli'de büyükşehir için Uşak Vali Yardımcılığı görevinden emekliye ayrılan Nadi Kılıçarslan ve avukat Kazım Arslan başvuru yaptı. Ancak Denizli eski Baro Başkanı Adil Demir ve eski İl Başkanı Zafer Gönenç'in de büyükşehir için aday adayı gösterilebileceği konuşuluyor.
Yeni ilçelerden Merkezefendi'ye CHP'nin önde gelen isimlerinden Teoman Sancar, Arif Balkanay ve Ahmet Divarcı başvururken, Pamukkale için sadece Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural aday adayı oldu. Bekilli'de mevcut Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile birlikte Başkan Yardımcısı Mahmut Divarcı, Yalçın Tosun, Mustafa Örgüt ve Ömer Demir aday adaylığı için evraklarını teslim etti.
Acıpayam'da tek aday adayı esnaf İlhan Özcan olurken, Çivril'de mevcut belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan'a rakip çıkmadı. Güney'de mevcut Belediye Başkanı Halit Gürbüz ve Nusret Eraydın; Sarayköy'de mevcut Belediye Başkanı Orhan Karaköse ve Rifat Kapancıoğlu; Tavas'da Necip Hatipoğlu; Serinhisar'da mevcut Başkan Hüseyin Gemi; Babadağ'da İsmail Danacı; Buldan'da ise CHP'nin tek kadın aday adayı olan Zehra Kaymak dosyalarını teslim edip aday adayı oldu.
ÇANAKKALE'DE İKİ RAKİP
Çanakkale'de yeniden adaylığını açıklayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a iki rakip çıktı. CHP Belediye Meclis Üyesi Cem Belli ve CHP'den bir dönem milletvekilli yapan İsmail Özay, belediye başkan aday adayı oldu.
KAZIM YÖRÜKCE- KENAN GÜRBÜZ- MAHMUT ACARÖZ- SALİH KILINÇ- MUSTAFA SUİÇMEZ- ALİ FİLİZKAN- HASAN DURNA (AYDIN/MUĞLA/BALIKESİR/UŞAK/ÇANAKKALE/MANİSA/DENİZLİ)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.