İŞTE AK PARTİ’NİN İZMİR’DEKİ A TAKIMI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın açıkladığı 50 kişilik il yönetiminde 15 kadın, 22 de genç isim yer aldı. Delican konuşmasında, "İzmir'de profesyonelce çalışacağız, amatör ruhla koşturacağız" diye mesaj verdi

METİN BURMALI (HABER MERKEZİ)
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, merakla beklenen 50 kişilik il yönetim kurulu listesini dün Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği toplantıyla açıkladı. Listede 15 kadın, 22 de genç isim yer aldı. Bir önceki İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın yönetiminde yer alan 10 isim yeni yönetiminde de yer buldu. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkan Delican, "İzmir'de profesyonelce çalışacağız, amatör ruhla koşturacağız. İnşallah İzmir bambaşka soluk yaşayacak" mesajını verdi.
Toplantıya AK Parti İzmir milletvekilleri Rıfat Sait, Ali Aşlık, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Göreve geldiği 4 Temmuz'dan bu yana hep hareketli günler yaşadığını ve bu nedenle Cuma gününün kendisi için daha da anlamlı bir gün olduğunu dile getiren Delican, "Vekaleten il başkanlığı koltuğuna oturduğumda da Cuma'ydı. Şimdi yine bir Cuma günü il yönetim kurulumu açıklıyorum" dedi.
Gönülleri almamı istedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, "Bülent İzmir'de gönülleri al" dediğini aktaran Delican, "İzmir'in dinamiklerini de göz önünde bulundurarak herkesin fikrini alarak ortak akılda bir liste oluşturmaya çalıştım. Biraz daha gençlere ağırlık veren bir liste oldu. Danışma kurullarımız olacak. Kendi arkadaşlarım da dahil olmak üzere partimizde bir çok kademede görev yapmış arkadaşlarımdan helallik istiyorum" diye konuştu.
En genç üye 24 yaşında
Yerel seçimde İzmir'de bir milyona yakın oy alarak 6 ilçe belediye başkanı ve çok sayıda meclis üyesi çıkardıklarını ve AK Parti'nin artık meyve veren bir ağaç olduğunu vurgulayan Delican, şöyle devam etti: "Artık İzmir'de siyaseti bilen çok sayıda arkadaşımız var. Göreve başlarken duyduğumuz o heyecanı hiç kaybetmedik. Bu ekip daha önce çalışmış olan arkadaşlarla bütünleşecek. Küskünlük olmasını istemiyorum."
15 kadın, 22 genç yeni yönetime girdi. Yönetim kurulunun en genç üyesi 1990 doğumlu Yasemin Karaman ve Melik Bingöl oldu. En yaşlı yönetici ise 1946 doğumlu Ömer Seymenoğlu oldu. İstifası alınan yönetim kurulu listesinde yer alan 10 isim yeni yönetim kurulunda da yer aldı. Yönetim kurulu listesinde yer alan Neşe Edebali ve Abdurrahman Çabuk il başkanlığı için başlatılan temayül sürecinde Genel Merkez'de mülakata da girmişti. Her kesimden isimlere yer verilen listede Alevilerden Ali İhsan Şahin, Romanlardan da Cemal Bekle yer aldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk koydular
Delican ve ekibi, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Burada Atatürk Anıtı'nın önüne çelenk bırakan Delican, "Siyasette arkadaşlarımız emek vermeye geldiler. Ter dökmeye geldiler. Bu zor görevi benimle paylaştılar. Ulu Önder Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hareket edeceğiz. İnşallah İzmir bambaşka soluk yaşayacak" dedi.
AK Parti İzmir İl Yönetimi'nde kimler var?
1-Bülent Delican-İl Başkanı
2-Abdurrahman Çabuk-Mimar
3-Ahmet Kadıoğlu-Endüstri Mühendisi
4-Ahmet Kurtuluş-İşadamı
5-Ahmet Şimşek-Sanayici
6-Ali Gönen -Ticaret
7-Ali İhsan Şahin-Avukat
8-Ayşe Neşe Edebali-İnşaat
9-Cemal Bekle-Sosyolog
10-Aykut Yenice-İşletmeci
11-Emrun Sulayıcı-İşadamı
12-Fahrettin Yörek-İşadamı
13-Fırat Eroğlu-İşadamı
14-Gardenya Menekşe Çizmeci-Kamu Yönetimi
15-Gerçek tekin- İş kadını
16-Gözde Keskin-Sanayici
17-Hacer Özcan -Emekli
18-İbrahim Terzi-Mühendis
19-Kader Ertemiz-İşletmeci
20-Köksal Çakıcı-Bilgisayar Mühendisi
21-Lütfi Tuna-Opera sanatçısı
22-Mehmet Deniz Şimşek-İşadamı
23-Mehmet Serkan Aksu-Turizmci
24-Mehtap Uçar-Bilişim sektörü
25-Melik Bingöl-İşletmeci
26-Merve Beşer-Yönetici
27-Mirhan Bedir-İşletmeci
28-Mustafa Arslan-Esnaf
29-Mustafa Gedikoğlu-İşadamı
30-Müjde Çelik-Danışman
31-Münir Ensari-Avukat
32-Nazmi Yılmaz-Mali Müşavir
33-Nebil Nur Hazar-Optisyen
34-Necati Polat-İşadamı
35-Nilüfer Karadal-Gıda Mühendisi
36-Oğuz Çağlar Aslan-Avukat
37-Ömer Gültekin-İşadamı
38-Ömer Seymenoğlu-Doktor
39-Özer Ataç-Gümrükçü
40-Özgür Hızal-Avukat
41-Rahmi Genç-Makine Mühendisi
42-Rahmi Taştan-İşadamı
43-Saliha Tekin-Yeminli tercüman
44-Sema Cansu Bozkurt-Avukat
45-Serdal Çiçekliyurt-Avukat
46-Sevda Çamlı-İşletmeci
47-Timur Bircan-İşadamı
48-Vahide Feraye Yılmaz-Ticaret
49-Yasemin Kahraman-Bilgisayar mühendisi
50-Yunus Kalkan-Avukat
Yönetim kurulu üyeleri ne dedi?

Rahmi Taştan (1956): AK Parti İl Yönetimi'nde ilk kez, Sayın Ali Aşlık'ın atama yönetimine Sosyal İşler Başkanı olarak görev almıştım. Önümüzde zorlu bir süreç var. Kadrolarımızla bunu çok rahat başaracağımızı biliyorum.
Rahmi Genç (1964): Siyaseti İstanbul'da Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan ile yaptım. İstanbul İl Yönetimi görevlerinden sonra İlçe Belediye Başkan adayı oldum. 10 yıl aradan sonra kader bizi İzmir'de siyaset ile buluşturdu. Başbakanımıza layık olmak amacıyla çalışacağız.
Ali İhsan Şahin (1964): Uzun yıllar Alevi Bektaşi örgütlenmesi içinde yer aldım. Bugüne kadar hiçbir siyasi faaliyetin içinde bulunmamıştım. Aleviler, CHP'den memnun değil. AK Parti ile aralarında köprü olmak için çalışacağım. Hep birlikte başarıya ulaşacağız.
Cemal Bekle (1978): İl Başkanımız ile beraber daha önce İl Yöneticiliği yapmıştık. Milletvekili adayı oldum. Roman derneklerinde görev aldım. Partimizin "Biz birlikte Türkiye'yiz" sloganını bu partide yaşayarak gördük.
Abdurrahman Çabuk (1960): MÜSİAD Başkanlığı yaptım. Konak Belediyesi meclis üyeliği yaptım. Milletvekili adayı oldum. Ak Parti'ye verilen gönlü, sandığa yansıtma konusunda elimden geleni yapacağım.
Ayşe Neşe Edebali (1959): Konak Belediyesi Meclis üyeliği yaptım. Yeni İl Yönetimi olarak İzmir'e çok güzel hizmetler yapacağız.
Müjde Çelik (1971): 2003 yılında siyasi hayatıma AK Parti'de başladım. Ödemiş Kadın Kolları'nda devam ettim. 35 Proje Hareketi kurucularındanım. Büyük bir lidere sahip olan partimizin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.
Nazmi Yılmaz (1966) 1998-2002 arası Gaziemir Kulübü Başkanlığı yaptım. Mali Müşavirler Odası yönetimindeydim. Omuz omuza mücadele edeceğiz.
Nebil Nur Hazar (1979): Partiye Gençlik Kollarından girdim. Refah Partisi'nde de yer almıştım. İzmir'e hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağım.
Ahmet Kadıoğlu (1966): İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Kapanan İl Genel Meclisi'nin son üyesiydim.
Ahmet Şimşek (1967): Uzun ince bir yoldayız. Var gücümüzle çalışacağız.
Ali Gönen (1956): 2002 yılında AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nda göreve başladım. Partimizin başarı grafiğini yukarılara çıkarmak için çalışacağız.
Aykut Yenice (1958): (Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı) Partimizin Konak Belediyesi Meclis üyeliğini yaptım. Herkese başarılar dilerim.
Gerçek Tekin (1974): Diyarbakır doğumluyum. Yeni yönetimin İzmir'e hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Gözde Keskin (1984): Sanayiciyim. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif rol aldım.
Hacer Özcan (1956): 2003 yılında siyasi hayatıma Konak İlçe Başkanlığı'nda başladım.
İbrahim Terzi (1980): Gaziemir İlçe Başkanlığı'nda görev yapmıştım. Başarı için çalışacağız.
Kader Ertemiz (1970): Anaokulu öğretmeniyim. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımın yolu açık olsun.
Köksal Çakıcı (1977): Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. İlk siyasi deneyimim.
Mehmet Deniz Şimşek (1986): Ticaret ile uğraşıyorum. İngilizce iktisat mezunuyum.
Mehmet Serkan Aksu (1976): Edremit doğumluyum. İzmir'de önemli işler yapacağız.
Melik Bingöl (1987): Aslen Erzurumluyum. Sarı basın kartı sahibiyim.
Merve Beşer (1982): 1982 İzmir doğumluyum. Beşer Polyester'de çalışıyorum. Görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım.
Necati Polat (1964): Erzurum doğumluyum. Karabağlar'da meclis üyeliği yaptım.
Nilüfer Karadağ (1984): Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Karabağlar Gençlik Kolları, ve İl Gençlik Kolları'nda görev aldım.
Oğuz Çağlar Aslan (1978): Denizli doğumluyum. Avukatlık yapıyorum.
Ömer Gültekin (1964): Aslen Urfalıyım. Bundan önceki dönemde İl Başkanımız ile çalıştım. İl Başkan Yardımcılığı yaptım.
Ömer Seymenoğlu (1946): AK Parti'yi daha ileriye götüreceğimize inanıyorum.
Özer Ataç (1957): İl Başkanımız tam değişim döneminde büyük bir yük üstlendi. Dış Ticaret gümrük danışmanlığı yapıyorum.
Özgür Hızal (1978): Rize doğumluyum. Avukatım. SKM başkanlığını yürütmekteyim. Daha önce İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptım.

Saliha Tekin (1973): Almanya doğumluyum. Siyasete 17 yaşında Gençlik Kolları'nda başladım.
Sema Cansu Bozkurt (1984): Daha önce Bayraklı Seçim İşleri Başkanı olarak çalıştım.
Serdal Çiçekliyurt (1973): Almanya doğumluyum. Askeri hakimlik görevinden sonra İzmir'de serbest avukatlık yapıyorum.
Timur Bircan (1972): Samsun doğumluyum. Kemalpaşa'da sanayiciyim. 2009-2013 yılları arasında ticaret odasında görevlerde bulundum.
Yunus Kalkan (1974): AK Parti İzmir'in en genç kurucusuyum. İzmir'de başarılı olacağız.
Yasemin Karaman (1990): Yönetimin en genç üyesiyim. İl Gençlik Kurulu üyeliği yaptım.

Ahmet Kurtuluş (1977): Sakarya doğumluyum. Daha önce de il yönetiminde görev yaptım.
Emrun Sulayıcı (1983): Denizli doğumluyum. Hedefimiz partimizi en iyi şekilde temsil edebilmek.
Fahrettin Yörek (1975): 2010'da Eskiizmir'de Kartal Spor Kulübü başkanlığı yaptım. Karabağlar Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesiyim. İzmir İmamhatipliler ve Mezunlar Derneği genel başkan yardımcısıyım.
Fırat Eroğlu (1986): 2010 yılından itibaren AK Parti İl gençlik kollarıyla siyasete başladım.
Menekşe Çizmeci (1981): 2010 yılından beri Çeşme AK Parti Kadın Kolları Başkanlığını yürütüyordum.
Mirhan Bedir (1980): İzmir doğumluyum, aslen Mardinliyim. Ticaretle uğraşıyorum. 2008'de Konak İlçe yönetimde göreve başlamıştım.
Mustafa Arslan (1975): İnşallah başkanımız ve yeni yönetimle, yeni bir heyecanla bayrağı bulunduğu noktadan daha ileri noktaya taşıyacağız. 2004-2006 yılları arasında BBP'de İl Başkanlığı görevi yapmıştım. Sonra AK Parti'ye geçtim.
Mustafa Gedikoğlu (1979): 2009 yılında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştım. Bu şans tekrar verildiği için teşekkür ediyorum.
Sevda Çamlı (1978): İzmir doğumluyum. Ege Kadın Kooperatifi Kadın İl Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusuyum.
Vahide Feraye Yılmaz (1975): Bitlis doğumluyum. Daha önce de il başkanımızla çalıştım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.