HAVELSAN Teknoloji Kampüsü'nde HAVELSAN Sancar İnsansız Deniz Aracı Hizmete Alma, Tesisler Temel Atma ve Açılış Töreni'ne katılan Başkan Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı. Erdoğan konuşmasına HAVELSAN'ın, savunma sanayi sektörünün ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarını selamlayarak başladı.
OPERASYON ALANI BÜYÜDÜ
Erdoğan, "Envanterimize katacağımız SANCAR SİDA ile denizlerdeki insansız kabiliyetlerimizi güçlendiriyor, güvenliğimizi, etkinliğimizi ve gözetim kapasitemizi artırıyoruz. Simülatör Üretim ve Entegrasyon Tesisi ile eğitim, hazırlık ve sürdürülebilir operasyon altyapımızı büyütüyor, insan kaynağımızı daha nitelikli hâle getiriyoruz. Bu kompleks tamamlandığında simülasyon teknolojilerinde Avrupa'nın en büyük üretim ve entegrasyon tesisi olacak. Türkiye olarak savunma alanında dijital egemenliği millî güvenliğimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. Güvenlik ve savunmanın asla tek boyutlu olmadığını dile getiren Erdoğan, "Güçlü bir savunma mimarisi, denizin derinliklerinden uzaya, karadan siber güvenliğe kadar her alanı kapsamak mecburiyetindedir. Biz hamdolsun özellikle insansız teknolojilerde son 23 yılda yaptığımız atılımla bugün artık tüm dünyaya parmak ısırtan bir seviyeye eriştik. Artık yalnızca kendi ordusunun değil, talep edilmesi hâlinde dost, kardeş ve müttefiklerinin de güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan bir Türkiye var. Şurası da mühimdir, eğer bir ülkenin yazılımları millî değilse o ülkede güvenli bir gelecekten söz edilemez. Dolayısıyla tam bağımsızlık teknolojik bağımsızlıktan ayrı düşünülemez. İşte bu anlayışla Türkiye'nin verileri Türkiye'de kalmalı diyerek millî teknoloji hamlemizi yazılım sektöründe de devreye aldık" dedi.
"ALMANYA'DA DESTAN YAZDIK"
NATO'nun Almanya'da düzenlendiği tatbikatta Bayraktar TB3 ve TCG Anadolu gemisiyle destan yazıldığını belirten Erdoğan, "Bu önemli tatbikatta Bayraktar TB3, Baltık Denizi'nin zorlu hava koşullarında atışlı görev icra edip TCG Anadolu'ya emniyetli iniş yaparak NATO'nun en dikkat çekici performanslarından birine imza attı. Eurofighter savaş uçaklarıyla koordineli bir şekilde sekiz saat havada kalan Bayraktar TB3, toplamda bin yedi yüz kilometrelik mesafe kat ederek üstün yeteneklerini tek tek sergiledi. Bu sistemleri tasarlayıp geliştiren mühendislerimize, teknisyenlerimize ve katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun" diye konuştu.

