Faydalı bakteriler kefir ve yoğurtta

Bağışıklığın yüzde 70'inin bağırsakta olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı bakterilerin gelişmesini sağlamanın bünye için çok önemli olduğunu belirtiyorlar. Yoğurt ve kefir gibi probiyotik kaynaklar, sağlıklı bakterilerin gelişmesini ve bağışıklık sisteminizi desteklemesini sağlar. Ayrıca size uygun probiyotik takviyesini de günlük beslenme düzeninize eklemeniz gerekiyor. Öte yandan kefir, B grubu vitaminler sayesinde kan yapımına destek olur, hafızayı güçlendirir, kalp hastalıklarına karşı da koruyucu özellik taşır.

KETEN TOHUMU ÜST SOLUNUMU KORUR
En iyi bitkisel Omega 3 kaynağı olarak bilinen keten tohumu anti-oksidan özelliğiyle dikkat çekmektedir. Serbest radikallerin yol açtığı hasarı azaltarak bağışıklığınızı güçlendirir. Yapılan bir araştırmada, günde bir kaşık keten tohumu yağı içen çocukların, içmeyen akranlarına kıyasla daha az solunum yolu iltihabına yakalandığını göstermiştir. Kolesterol düşürmede oldukça etkili olan keten tohumu, sindirim sistemini destekler, kansere karşı zırh oluşturur. Cilt sağlığına da faydaları bilinmektedir.

İLTİHAPLI HÜCRE VE TOKSİNLERİN DÜŞMANI
HER mevsim yetişen pırasanın insan sağlığına olan faydaları mucizevi etki yaratıyor. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilen bu enfes sebze, sapından yaprağına kadar oldukça faydalı bir besindir. Vücutta biriken toksinler eklemlerde iltihaplanmalara yol açmaktadır. Bu da vücutta ağrılar yaşanmasına neden olmaktadır. Pırasa vücuttaki tüm toksinleri atarak iltihaplı hücrelerin temizlenesini sağlamaktadır. Her mevsimde yaşanan sağlık sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur.

ASTIM DERDİNDEN KİVİYLE KURTULMAK MÜMKÜN
KİVİNİN içerdiği yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanların astım semptomlarını azalttığı görülmüştür. Akciğer fonksiyonlarını artırabilir ve çocuklardaki hırıltıyı önler. Kivi hamile kadınlar için de oldukça faydalıdır. İyi bir folat kaynağı olan kivi, fetusun gelişmesine yardımcı olur ve sağlıklı olması için önemli etkiler sağlar. Öte yandan, düşük glisemik indeksi ve yüksek lif içeriği sayesinde kivi tüketmek şeker sorunu yaratmayarak diyet yapanlarda kilo kontrolüne olumlu yansır.

PROTEİN İHTİYACINIZI BARBUNYAYLA KARŞILAYIN
UZMANLARIN her mevsim tüketilmesini önerdiği barbunya A, B5, B9 ve C vitamini ile demir, kalsiyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengin bir besin. Ayrıca yüksek oranda lif içermesi sağlık açısından oldukça faydalı. Barbunyanın en önemli özelliklerinden biri de protein deposu olması. Büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, hamileler ve vücut geliştirmek isteyenler için barbunya bulunmaz bir protein kaynağıdır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.