Taş gibi yoğurdun püf noktaları neler?
Evde taş gibi yoğurt mayalamak ister misiniz? Katkısız, doğal ve aynı zamanda da kıvamlı yoğurt yapmak isteyenler aradığınız yoğurt tarifi burada! İşte manda yoğurdunu bile geride bırakacak taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı...
- Sağlık
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 2.12.2023 12:35
- Güncelleme Tarihi: 2.12.2023 12:39
Yoğurt sağlığa oldukça yararlı A, B ve E vitaminleri içermektedir. Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayan bu besin, gastrointestinal bozukluklara karşı da koruma sağlar. Öyleyse gelin birlikte sağlıklı ve lezzet deposu yoğurt mayalama yöntemlerine bir bakalım…
FIRINDA YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Yoğurt yapmak için mayalı sütü, isteğe göre fırın kabına veya sıcağa dayanıklı bir kavanoza koyun. Fırınınızı 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika kadar ısınmaya bırakın. Sonra ağzı açık olan kapları fırına yerleştirin. 5-6 saat sütünüzü mayalanmaya bırakın
Mayaladığınız yoğurdun kapağını sıkıca kapatın. Hatta kapatmadan önce kapağın altını peçete ile sıkıştırarak kapağını kapatabilirsiniz. Son olarak buzdolabına yerleştirmeyin unutmayın!