O hastalığa iyi geliyor! İşte arı ekmeğinin faydaları...
Arıların bal yaptıkları petekte yer alan bal ve balmumu karışımı ile meydana gelen bir besin kaynağı olan asıl adı 'perga' olan arı ekmeği, tam bir şifa deposu! İşte birçok sağlık sorununa çare olan perga yani arı ekmeğinin faydaları nelerdir? Arı ekmeği nasıl tüketilmelidir? İşte perganın bilinmeyen faydaları...
- Sağlık
- Haber Merkezi
- 26.1.2024 12:48:03
Arılar doğanın en çalışkan canlılarından biridir. Depoladıkları polenlerden yalnızca bal üretmeyen bu canlılar halk dilinde arı ekmeği olarak da bilinen Perga isimli bir besin üretirler. Bu besin türünün birçok önemli faydası vardır. Ancak nasıl kullanılması ve miktarının ne kadar olması gerektiğini bilmek önemlidir. Arı ekmeği hakkında tüm merak ettikleriniz...
Arı Ekmeği Nedir?
Bal arıları toplamış oldukları polenleri kendi beslenmelerinde kullandıkları gibi yeni yiyecek kaynakları üretmek için de kullanabilirler. Arılar polenleri çiçekli bitkilerden toplarlar ve bu polenleri daha sonra bal ve balmumu ile karıştırırlar.
Bir süre sonra fermente edilen bu karışım petek gözlerinde depolanır. Petekler içerisinde depolanan bu besin arılar tarafından işlenerek arı ekmeği haline getirilir. Kısaca tanımlamak gerekir ise bal ile fermente edilmiş olan polenler arı ekmeği ya da perga olarak isimlendirilir.