Kar değil Hollywood dekoru

Tüm meydan kar içindeydi. Yerler buz tutmuş, ağaçlar kar içinde, her tarafa kar kayıyor...


Tüm meydan kar içindeydi. Herkes bizim gibi birbirine soruyordu. Yerler buz tutmuş, ağaçlar kar içinde, her tarafa kar kayıyor... Meğerse birkaç saat evvel film çekimi varmış, suni kar yağdırılmış, tutsun diye de yerler suni buzlandırılmıştı.

Bugün size Arzu'm ile gittiğim bir davetten bahsetmek istiyorum. Arzu'nun önceki yıllarda işleri dolayısı ile yaşadığı New York'ta çok geniş bir çevresi oluştu. Herkes onu ve oğlunu çok seviyor. Tanımadığı doktor, dükkan, restoran, eczacı yok gibi. Bu açıdan hem Amerika'da hem de Türkiye'de etkili bir isim.. Ülkemizde lazım olan ek yardımı da temin ediyor elinden geldiğince... ABD'de yaşayan, çalışan tüm vatandaşlarımıza, bilhassa restoran işletenleri elinden geldiği kadar, işinin erbabı konuklarla tanıştırıyor. Çok güzel bir çevresi var Arzu'nun.
ASANSÖRDEN KAFEYE
Meşhur hindi gününde canım kadar sevdiğim, oğlu Kemal'i alıp Cezayirli bir hanım arkadaşının loft'una gittik Arzu ile. Soho'da muhteşem bir loft. Asansör bildiğiniz eski yük asansörlerinden. Loft'un içine açılıyor kapısı. Devasa bir kata giriyorsunuz. Kocaman bir mutfak ve bar ki yemekler önünüzde hazırlanıp servise sunuluyor. Nefis bir de masa kurulmuştu. Her şey mükemmeldi, ama bir TV bölümü vardı ki bayıldım. içiçe özel yapılmış bir koltuk dizaynı ile en az 15 kişi küçücük bir bölümde rahat rahat TV seyredebiliyorsunuz.
HİNDİ GÜNÜ BAHANE
Gelelim davete... Hindi günü bahane, davetin sahibesi 15 senedir Amerika'da yaşıyan bir Cezayir'li. O kadar iyi bir çevre yapmış ki en iyi davetler için ona baş vuruluyor. Yemeklerin büyük bir bölümünü Meatmarket Place'ta yeni yıldız La Gazzetta'dan geldi. Hindi, kestane sosu, fırın patates, blueberry sos...
Bu arada lafı geçmişken, Meatmarket Place'in yeni yıldızı Villa Pacri'den kısaca bahsedeyim. Üç katlı süper bir yer. La Gazzetta nefis bir kafe. Orta kat Pacri, çok sık bir restoran. İkisinde de menü inanılmaz zengin ve lezzetli; Fransız, İtalyan ağırlıklı. Sahibi Pascal Ramette Fransız, işletmecisi Frederico İtalyan. Yer ayırtmadan masa bulmak mümkün değil. Hele altta bulunan Tzigan (çingene) gece klübüne çok zor giriliyor. Altın, gümüş, tunç diye üç ayrı oturma bölümleri var. Villa Pacri cidden iyi...

HER DİNDEN DAVETLİ

Gelelim davete. Yılbaşı gibi her memleket, her dinden davetli vardı. İtalyanlar, Fransızlar, Amerikalılar ve bizler. Tanıştığım iki Türk delikanlıdan biri yıllarca meşhur Cipriani Soho'nun korumasını üstlenmiş şimdi de kendi firmasını kurmuştu, ikincisi Four Seasons'un karşısındaki son 'in' mekanlardan 'Lavo'nun önde isimlerinden biri. Bir o kadar da efendi iki genç arkadaş.

HOLLYWOOD DEKORU

Gece 11 civarı eve dönüyorduk ki dükkanların önünde acayip bir kalabalık görünce Arzu'ya ne olduğunu sordum. Geçen pazar bahsettiğim Kara Cuma'nin kuyruğu imiş. Sabahın 5'inde açılacaktı mağazalar. Ve fiyatlar yarıya hatta çeyreğe inecekti. Tabii ki eve dönmeyi tercih ettik. Ertesi gün öğlen 1'de, bittikten sonra herşey normale döndü.
Akşam bir arkadaşımla (New York'ta devamlı yaptığım şeylerden başta geleni) yürüyerek eve dönüyorduk ki, 9. Cadde'deki bir meydanda kalakaldık. Tüm meydan kar içindeydi. Herkes bizim gibi birbirine soruyordu. Yerler buz tutmuş, ağaçlar kar içinde, her taraf kayıyor... Meğerse birkaç saat evvel film çekimi varmış, suni kar yağdırılmış, tutsun diye de yerler suni buzlandırılmıştı. Resmen bir Hollywood dekoru içinde idik.
TÜRK GİBİ AMERİKALI
3. Cadde üzerinde, Beyoğlu adlı restorandan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bana çok değişik geldi, çünkü restorana girdim. Çok temiz, sık, menüsü çok iyi. Erhan adlı bir bey ile tanıştık, sahibi dedik. Müdürü imiş, sahibi hakiki Amerikalı, Türk mutfağına hayran biri imiş. Tüm menüyü kendi yapmış, inanamadım. Yalancı dolma, kısır, barbunya pilaki, cacık, Arnavut ciğeri, ezme, İskender kebap vs. mönuden bazıları.
2. Cadde'de de 'Güllüoğlu' dolup taşıyor. Herşeyi mükemmel, sadece böreği tenkit alıyormuş.
Epey Türk restoranları var. Ama bir bey var ki açıyor, açıyor, işi oturtuyor, devrediyor. Biri hariç. Türk mutfağını çok ama çok iyi biliyor. Pazar'a onun ile yaptığım söyleşiyi naklediyorum size.
SALI: SALVADOR DALİ GÖSTERİSİ

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.