Kahvaltıda yeni trend!


Bodrum'da işlettiği oteli satıp İzmir'de denize sıfır kahvaltı salonu açan Ethem Duygulu, "kahvaltıdaki" trendi anlattı. İyi bir kahvaltının tomurcuklu çayla başladığını söyleyen Duygulu, "İyi bir kahvaltının sırrı, içinde sevgiye de sunabilmenizden geçer" dedi.
Önce Çiçekliköy ile başladı, küçük tahta masalarda yapılan köy kahvaltılarının lezzeti bir anda yayıldı. Talep çok olunca kahvaltı hizmeti veren işletmelerin sayıları da hızla arttı. Aileler, sevgililer hatta iş dünyası artık hafta sonu kahvaltılarında bir araya gelmeye başladı. Aşıklar geleceğe kahvaltıda karar verdi, aileler mutluluğu yine kahvaltıda paylaşırken, iş dünyası sihirli yemek balık eşliğinde imzaladığı iş anlaşmalarını da sabah kahvaltısına kaydırmaya başladı. Biz de bu konuyu pılını pırtısını toplayıp, mis gibi işini de bırakıp, kahvaltı salonu açan Ethem Duygulu'ya sorduk.
- Bir insanı hayali neden kahvaltı konusu olur ki?
Bodrum'da otel sahibiydik, dolayısıyla hizmek sektöründeyiz. İzmir'i çok özlemiştik, kahvaltı konusu da aslında bizim iş kolumuzun önemli bir ayağıydı. Yani aslında bu işe yabancı değiliz. Bu iş kolunu, işimizin ana konusu yapmaya karar verdik. O yüzden Urlamore'u açtık.
- Annelerimizin dediği gibi kahvaltı şart mı?
Eğer anneniz kahvaltı şarttır diyorsa, şarttır, ötesi yok. Günlük hayatın içinde en çok atlanan öğün kahvaltıdır. Ama aslında vücudun en çok ihtiyaç duyduğu öğün de kahvaltıdır. Sabahları vücudun kendini toparlaması için sağlıklı bir kahvaltıya ihtiyacı var. Sabah kahvaltısında yenilen besinlerin miktar ve içeriği, günün geri kalanın da verimli geçmesini sağlıyor. Kahvaltı yapılmazsa yorgunluk, başağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanabilir.
- Peki neden dışarda kahvaltı yapayım? Evimde peynirimi zeytinimi koyar yerim. Dışarda kahvaltının çekiciliği nedir ki?
Bu sorunun yanıtı iş hayatında yatıyor. Günümüzde iş, günlük hayatın önemli bir bölümünü kapsıyor. İnsanlar artık evlerinde her gün kahvaltı yapamaz oldu. Aileler, çocuklar, aynı masaya oturamaz oldu. Bu da insanları "kahvaltıyı dışarıda yapalıma" yönlendirdi. Hem haftanın yorgunluğunu atıp hem de hep birlikte ağız tadıyla yapılan kahvatlılar, eskisi gibi bir araya gelemeyen aileleri kavuşturur hale getirdi. Sadece aileler değil arkadaşlar, sevgililer, hatta iş dünyası da kahvaltıda buluşmaya başladı.
- Bu da kahvaltı salonlarının sayısını patlattı.
Evet, bir ara sayıları patladı. Zeytinden peynirden kısıp iki lokma yiyecekle ne kadar para koparırsam kar mantığı ile hareket etmeye başlayanlar, nasıl üretildiği belli olmayan reçel, bal ile 20 çeşit seçenek sunarak müşteriye saygısızlık yaptı. Ardından da tıpkı açıldıkları gibi sabun köpüğü gibi yine kapandılar. Müşteri kendisinin bir kere kullanıldığını anladığı an o mekan bitmiş demektir. Çünkü en iyi reklam tavsiye olduğu gibi en kötü reklam da söylentidir. Şükürler olsun ki biz iddialıyız, markamızın arkasındayız.
- Siz kahvaltınızı nasıl yapıyorsunuz?
Güne taze demlenmiş tomurcuklu çay ile başlıyorum. Zeytin, kekikli zeytinyağı olmazsa olmazım. Konuklarımıza sunduğumuz kahvaltının aynısını her gün kendim ve ailem de yapıyor. Tek fark yumurtayı her gün tüketmiyorum. Köy yumurtası olduğu için iki günde bir yediğim yumurta protein ihtiyacımı gideriyor. Zaman zaman kahvaltımı ballı süt ile yapıyorum.
- Kahvaltıya gelen müşteri tablosu nasıl?
Kahvaltıya genellikle aileler geliyor. Anneler, çocuklarının en doğal ürünlerle karnını doyurmak istiyor. Evinde yemek yemeyen çocuklar burada denize taş atıp oyun oynarken iştaha geliyor adeta.
- İzmirliler kahvaltıda neler ister?
Ege insanı samimidir. İlişkiler de olduğu gibi sofralarında da hizmetlerinde samimiyet ister. Temizlik, doğalıklık her şeyin önünde geliyor. İzmirlinin kahvaltı sofrasında çok sevdiği bir iki ayrıntı var; tatlı taze biber, güzel ekmek, zeytin, zeytinyağı basit ama lezzetli her şey aslında.
- Çok açıktım, sizde meşhur ne var?
Edremit'in uluslararası platformlarda dereceye girmiş naturel doğal işlenmiş çizik zeytini, Kars'ın meşhur eski kaşarı, İzmir klasikleşen tulumu, Foça'nın tam yağlı beyaz peyniri, dalından taze kopartılmış kokulu domates, yüzde yüz meyve reçelleri, köy terayağı, Afyon kaymağı, petek balı, özel karışım çayı ile kendi yapımımız cevizli çemen var.
ŞAFAK İNCE

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.