Lezzetin adresi Hayri Usta

Aydın’da 2011 yılında hizmet açılan Hayri Usta Lokantası’nın arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan, kuzu etli enginarı yoğun ilgi görüyor. Aydın’da tek olduklarını belirten Hayri Usta Lokantası’nın işletme sahibi Hayrettin Dincil tüm vatandaşları bu lezzetleri tatmaya davet etti

MEHMET KAVAS

Aydın'ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi'nde hizmet veren Hayri Usta Lokantası, kurulduğu günden bugüne damak tadına güvenenlerin ve sofrasında eşsiz tatlar görmek isteyenlerin değişmez adresi oldu.
Günlük 20 yemek ve 8 çorba çeşidiyle Aydınlılara Girit mutfağından leziz tatlar sunan işletme, her geçen gün aranılan lezzet olmaya devam ediyor. Tüm yemeklerde sağlık deposu olan zeytinyağını kullanan Hayri Usta Lokantası, özel lezzetleriyle de sektörde fark oluşturuyor.
Özel lezzetler arasında ise arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün birçok vatandaşın bu üç lezzeti tatmak için işletmeye geldiğini kaydeden Hayri Usta Lokantası işletme sahibi Hayrettin Dincil, "Bu üç lezzeti başka bir işletmede bulamazsınız" diye vatandaşları arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar yemeye davet etti.
DEFNE VE KEKİK
Bu üç lezzet hakkında bilgiler veren Dincil, "Şevketi bostanları en iyi şekilde temizliyoruz.
Kemiksiz kuzu etini zeytinyağında soğan ile birlikte kavurduktan sonra haşlanmış olan şevketi bostan ile harmanlıyoruz.
Harmanladıktan sonra defne, kekik ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Yeterli bir miktarda su ilave ettikten sonra ise 50 dakika boyunca pişiriyoruz. Arapsaçından kuzu kaburgayı yaparken ise öncelikle arapsaçının kök kısımlarını temizliyoruz.
Sonra bu kısımları defne ve kekikle haşlıyoruz. Kaburgaları zeytinyağının içinde soğanla birlikte kavurduktan sonra haşladığımız arapsaçı ile karıştırıyoruz. İçerisine yeterli miktarda su koyduktan sonra 50 dakika boyunca fırında pişiriyoruz. Kuzu etli enginar ise benim en çok önem verdiğim yemeklerden bir tanesi. Mesleğinde 30 yılı geride bırakmış bir usta olarak enginarın her gün tüketilmesini öneriyorum. İşletme olarak sağlık açısından birçok faydası olan enginarı kuzu eti ile birleştirerek güzel bir tat elde ettik" dedi.
SAĞLIĞA FAYDALI
Dincil, "Bu yemeği yaparken ilk olarak enginarları iyice temizleyerek kararmasını önlemek için limonlu suyun içine atıyoruz.
Kuzu etini zeytinyağı ile kavurduktan sonra içine bir miktar soğan ve temizlediğimiz enginarları koyuyoruz. Defne, karabiber ve su ilave edip fırında 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra hazır hale geliyor. Bu üç lezzetimiz sağlık açısından çok faydalı.
Karaciğer ve böbreğe iyi geliyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu üç lezzet vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün sadece bu lezzetleri tatmak için birçok bölgeden gelen müşterilerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı, bu üç lezzeti işletmemizde tatmaya davet ediyorum. Bu yemeklerimiz aynı zamanda bizim kültürümüz. İşletme olarak zengin mutfağımızla kültür ve lezzeti bir arada veriyoruz. Bu anlamda kültürümüze sahip çıkıp bu lezzetlerin daha da yaygınlaşması için çaba harcamalıyız.
Bu anlamda Hayri Usta Lokantası olarak bu lezzetin tanıtılması ve tüketilmesi hususunda üzerimize düşen bir görev varsa her zaman hazırız" diye konuştu.
MESLEKİ BİRİKİM İSTİYOR
Yiyecek sektöründe başarılı olmanın yolunun kendine özgü bir yemek kültürü yapmaktan geçtiğini ifade eden evli ve iki çocuk babası Dincil, "Bu sektörde özenmeyeceksin.
Kendi yemek kültürünü oluşturacaksın. Bu sektör mesleki birikim istiyor. Mesleki birikim olmadan başarılı olmak çok zor.
Yiyecek sektöründe zirvede yer almak işin mutfağından gelmekten geçiyor.
Atılımcı olacaksın. Her şeyi devletten beklemeyeceksin. Kuvay-i Milliye ruhu ile hareket ederek ülkemize ve milletimize faydalı olmak için çaba harcayacaksın. Bu anlayış içerisinde hareket edilirse herkes sektöründe başarılı olur" dedi.
Ayrıca Dincil, çıraklık eğitimlerin lise statüsüne geçmesi gerektiğini belirterek garsonluk, aşçılık ve yamaklık bölümlerinin açılmasının bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.