Mide şişkinliğini ‘geven otu’yla çözün

Aşırı yemekten strese kadar, farklı nedenlerle kendini gösteren mide problemlerine karşı bitki çayları çare oluyor. Ancak, bu sorunun en hızlı çaresi, geven otunda saklı...

HER İŞİN BAŞI SAĞLIK/ MERT ALPDÜNDAR

Gün içerisinde özellikle yemek yedikten sonra karın bölgesinde oluşan anormal ağrılar ve saatlerce geçmeyen şişkinlik hissi günümüzde çoğu insan için önemli sağlık problemi haline gelmiştir. Ciddiye alınmasa da mide şişkinliğinin altında çeşitli sebepler yatmaktadır. Mide şişkinliği nedenlerinin başlıca arasında yemek yedikten sonra midenin tam boşalamaması yer almaktadır. Bu problem bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi, gün içerisinde yaşanan stresten nedeniyle, vücut dengesinin bozulmasından kaynaklı da olabilir.
GAZLI İÇECEK TÜKETMEYİN
Mide şişkinliğinin diğer nedenleri ise aşırı derecede gazlı içecek, alkol tüketimi, hassas bağırsak sendromu, alerji, proteini düşük besinler, bağırsak parazitleri ve bağırsakta yaşanan tıkanıklıklar olabilir. Yemek yedikten sonra saatlerce dinmeyen şişliğin doğal tedavi yöntemlerini Yeni Asır ile paylaşan Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, "Geven otuyla hazırladığımız kürümüz şikayetlerinizi azaltacaktır. Mide şişliğinin rahatsızlık hissinin dışında çeşitli belirtileri de bulunmaktadır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte hazımsızlık en belirgin belirtilerinin başında gelmektedir. Bazı durumlarda ishal, mide krampları, gaz oluşumu, birikimi ve nefes almada güçlük olarak da kendini gösterebilir" dedi.
SU MUTLAKA DİNLENMELİ
Mide şişliğinde kullanılabilecek pek çok doğal tedavi yöntemi bulunduğunu ama geven otuyla hazırlanan kürün en etkili yöntem olduğunu ifade eden Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, "Tarifini ilk defa Yeni Asır'a anlatacağım kürümüzle mide şişliğine bağlı sıkıntılarınızın çoğundan kurtulacaksınız. Kürü düzenli kullanmak tedavinin başarılı olması için önemli. 250 gram geven otunu 5 litre suda kaynatın. Kaynattığınız suyu bir gün boyunca dinlendirip, her yemekten sonra bir bardak için. Böylece hazımsızlığınız gidecek ve mide şişliğiniz inecektir" diye konuştu. Doğal tedaviyi her zaman kullanabileceğinizin altını çizen Bingöl, "Problem oluştuğu andan itibaren bu kürü kullanabilirsiniz" dedi.
HAZIMSIZLIĞA İYİ GELEN GIDALAR
Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız yiyecek mönünüzü gözden geçirmeniz gerekiyor demektir. Sindirim sistemini alt üst eden ve sizi rahatsız edici durumlara sokan hazımsızlık için şu gıdaları tüketmek gerekir.
BAHARATLI GIDALAR: Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğinde midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor.
YOĞURT: Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir.
Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar.
Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de yiyebilirsiniz.
SICAK İÇECEKLER: Yemekten sonra bir bardak çay veya kahve içmek geleneklerimizde vardır.
Ancak genelde keyif için sürdürdüğümüz bu alışkanlığı mideyi rahatlatmak için de benimsemeliyiz.
Nitekim, bir fincan kahve-çay hazımsızlığa iyi gelir. Eğer kafeinsiz bir şeyler içmek istiyorsanız kafeinsiz kahveler veya naneli içecekleri tercih edin.
Diğer doğal yöntemler
ZENCEFİL ÇAYI: Zencefil, tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.
NANE ÇAYI: Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.
REZENE ÇAYI: Rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.
PAPATYA ÇAYI: Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.