• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Evliliklerdeki oyunlar ARMAĞAN PINAR ADANAR

Evliliklerdeki oyunlar

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2016, 00:00
Erkek- Karıcığım, hadi bu akşam sinemaya gidelim.
Kadın- Ah aşkım çok memnun oldum hemen hazırlanıyorum. (Bu sırada kadının o an aklına gelmiş gibi) Kadın- Kocacığııım, aklıma geldi de... Bu evin duvar kağıtları çok eskidi ne zaman değiştireceğim ele güne rezil oluyorum.
Erkek- Aman be, şimdi duvar kağıtlarının sırası mı? Böyle zamanlarda bu konulardan hoşlanmam.(biraz yüksek sesle) Kes artık bu konuyu.
Kadın- (biraz ağlamaklı) Tamam keseyim, keseyim ama söyler misin ne zaman konuşacağız? Ne zaman evin bir sorununu açsam beni susturuyorsun. Bu evin ihtiyaçlarını hep ben mi düşüneceğim. (sert ve sitemkar) Biraz da bu evi düşünsen zahmet mi olur?
Erkek- (bağırarak) Bana bak, sen sinemaya mı gitmek istiyorsun yoksa kavga etmek mi? (yüksek sesle) Bıktım senin olmayacak zamanda olmayacak isteklerinden...( kadın adamın lafını keser)
Kadın- Ne..ne sen ne diyorsun ben (bağırıp ağlamaklı) esas bu evin her şeyini düşünmekten ben bıktım. Ah ah keşke seninle evlenmeseydim.
Erkek- Keşke, keşke evlenmeseydin de ben de rahat ederdim.

ERKEĞİN SAVUNMASI

"Gördüğünüz gibi bu tartışmada tamamen ben haklıyım. Karımı sinemaya götüreyim dedim o kalktı yok duvar kağıdı filan kavga çıkardı. Bu kadına huzur batırıyor ve benim de huzurumu kaçırıyor. Valla çocuklar için katlanıyorum ona. Şimdi sinemaya da giderim, meyhaneye de ve başka hanelere de. Neyse ki bütün kadınlar karım gibi değil. İyi ki başka kadınlar da var. Ben yapmayayım da kim yapsın."

TARTIŞMA SONRASI KADININ SAVUNMASI

"Lütfen kocamın etkisi altında kalmayın. Elbette esas haklı olan benim. Evin en ufak bir ihtiyacından bahsetmek yasak. Ben köleyim o da evin diktatörü. Kocam bir yandan, annesi ve görümcem diğer yandan. Ben çok şansız bir kadınım. Aslında onunla yatağa girmekten de hiç hoşlanmıyorum. Anladığınız gibi ben çok fedakar bir anneyim. Bütün bunlara çocuklarım için katlanıyorum."

TÜRLÜ BAHANELER

Bu çiftin tartışmasında neler olup bitiyor şöyle yüzeysel olarak bir bakalım mı? bir kere şunu kabuledelim her evlilikte oyunlar olur. Adı ister tartışma olsun ister suskunluk mutlaka her evliliğin kendi içinde yazılıp çizilen ve sahnelenen bir oyunu vardır. Her oyunun bir amacı vardır; kimi güldürmek, kimi ağlatmak, kimi korkutmak, kimi de düşündürmek.
Meslek hayatımda evlilikte sahnelenen bu tür oyunlarda en sık gördüğüm üzmek ve korkutmak oyunu oluyor.
Peki neden birbirlerini severek ve hatta deliler gibi aşık olarak evlenen insanlar birbirlerini üzmek ve hatta korkutmak hadi bazen de kızdırmak yani öfke çıkarmak için bu oyunları oynama ihtiyacı hissederler?
Bunun pek çok nedeni olabilir.
Örneğin taraflardan birinin cinsellikte aklı yoktur ve eşiyle cinsellik yaşamak istemez bakar ki o akşam eşi kendisine yanaşacak eh bir şey yapıp bunu engellemesi gerekir o da ne yapsın "Neden bardağını mutfağa bırakmadından" topu kaldırır.
Karşısındaki de smaç çakmaya meraklı ise bir kavga kıyamet kopar ve cinsellikten hoşlaşmayan taraf o gece rahat rahat uyur. Elbette ki tek neden cinsellik değildir ama cinsellik evliliğin büyük bir bölümünü kaplar.
Ya da taraflardan biri eve bir şey alacaktır ama diğer taraf buna karşı çıkacak diye endişelenir.
Yine bir akşam karşı tarafı kışkırtır ve olay başlar. Eh bir şey satın almak isteyen taraf bu durumda "Nasılsa eşim beni anlamıyor, ben gider alırım ona da oh olsun" der.
Öfkeyi bir şekilde çıkarır. Ya da erkek akşam arkadaşlarıyla maç izleyecektir ama eşinin söylenmesinden çekinerek küs olmayı tercih eder. Çünkü küs olduklarında iki taraf da iletişimi kesebilir ve erkek gönül rahatlığıyla akşam dışarı çıkabilir.

NİTELİKLİ İLETİŞİM

İşte sevgili okur, senaryoların ve oyunların evliliklerde pek çok nedeni olabilir. Kavga deyip geçmeyin.. Eğer siz de bir nedenle bu kavgalardan yıprandıysanız bu kavgaların ardından elde edilen karın ne olduğu üzerinde durmaya çalışın.
Ama tabii ki eğer bu oyunlar biterse o zaman cinsellikle hoş beş etmeyen eş cinselliği eşiyle yaşamaktan nasıl kaçınacak?
Eşinden bağımsız alışveriş yapmak isteyen taraf bunu nasıl yapacak?
Ya da dışarı arkadaşlarıyla maç izlemeye gitmek isteyen erkek bunu nasıl yapacak? İşte bu noktada asıl üstünde durulması gereken nitelikli iletişimdir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA