• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Dizilerde ölçü kaçtı!

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2009, 00:00
Diziler, diziler... İyi de yönleri de var kötü yönleri de. Bir yandan insanları her türlü dertten uzaklaştırıyor, diğer yandan insanlar kendilerini kahramanların yerine koyuyor; heyecanlanıyor, seviniyor ve üzülüyor. Bu soğuk havada, evde oturmaya çok da ihtiyacımız olduğu bu dönemde ilaç gibiler. Ama gelgelelim kötü örnek olanlar; terör, bunalım, cinayet vs. zarardan başka bir şey vermiyorlar. Aile kültürümüzün, örf ve adetlerimizin aksini aşılıyorlar. Bir de üzüldüğüm nokta, o güzel mazimizden gelen şaheser romanlarımızın, anatemaları ve isimleriyle reyting için kullanılmaları. Her şey zamanında güzeldir, o zamanı yaşatabiliyorsak tabii. Ama diyeceksiniz ki zamanımızı uygulayalım, bu devrin insanları da bilsin bu romanları. Güzel bir fikir, neden olmasın?..

DOĞRU OLMALI
O zaman her şeyiyle bugüne adapte etsinler. İnsanlar bu hikayeleri seyretmek için saçmalıkları gütmeye maruz kalmasın. Mesela yıllar önce bir konakta geçen bir şaheser romanı bugüne uygulamak isteyen dizimizden bahsedelim. Hangi aile bu zamanda büyük bir konakta her özelini paylaşabiliyor? Hangi dizi zengin bir ailenin içindeki aynı konakta yaşanan yasak aşktan öptü- öpemedi diye bir sezonluk malzeme bulur? Şimdi bir sezon daha geçiyor baktı- bakmadı, öptü- öpmedi diye...
Oyuncular iyi, kostümler iyi ama bir edebiyat klasiğimizle ve ona yapılan bu kadar eklemeyle böyle piyasa mı yapılır? Keşke yıllarca evvel TRT 1'in hazırladığı Müjde Ar'lı, Neriman Köksal'lı, Itır Esen'li, Salih Güney'li Aşk-ı Memnu'yu bir kez daha seyredebilsek.
Toplumumuzda ne aşk-ı memnular var ve o kadar güzel idare ediyorlar ki aşklarını. Dizilerde onlardan feyz alınsın, yeni diziler yazılsın ama Halid Ziya Uşaklıgil'in kemiklerini de sızlatmayalım.
Bir şey daha eklemek istiyorum; bu diziler sayesinde bu klasiklerimiz yeniden gündeme geldi. Gençlerimiz de Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalbe ve Samanyolu gibi eserleri okumaya başlamış. Bu iyi tarafı tabii..

atv, Kudret Sabancı'yı kaptı
Şu anda kanalların en iyilerinden biri olan ATV dev bir diziye başlıyor. Sanem Çelik'le adı aşk dedikodularına karışan Kudret Sabancı (Aliye, Binbir Gece dizilerinin yönetmeni) şimdi de ATV için kolları sıvadı. Bugüne kadar yapılan en pahalı dizilerden birini gerçekleştirecekmiş.

KISA KISA
- Geçtiğimiz hafta sonu ünlü şarkıcı Serdar Ortaç Reina'da DJ'lik yaptı. Bu arada kendi kendine şarkılarını seslendirdi.
- Falcı Sevinç'ten haber almadan sokağa çıkmayan bir ünlümüz var artık, İbrahim Tatlıses.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA