• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

"En çok canlı canlı istek programlarını seviyorum"

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2015, 00:00
6 yayının birden yönetmenliğini yapan Ayşe Özyılmaz, "Birilerini mutlu edince ben 10 misli mutlu oluyorum. Bu yüzden istek programları benim için çok önemli" dedi

Yeni tanıdığınız halde hani yıllardır arkadaşınmış gibi olan kişiler vardır. İnsanlar ve olaylar hakkında fikirleriniz, kararlarınız uyar bir de espriler yapabilirsiniz bunlar üzerine, işte öyle şeker ve o kadar da tecrübeli ve de kaliteli bir hanım düşünün... Bir de en iyi anlaştığı program arkadaşları ve arkadaşlarından biri Türk pop müziğinin benim devrimin yani yarım asırı aşmış zamanın en güzel şarkılarını geri getiren toplyan ve sunan canım Fikret ablamın (Şeneş) en değerlilerinden en başarılı arkadaşlarımdan Hakan Eren'in en yakınlarından çıkınca tahmin edebiliyorsunuz söyleşimiz nasıl toparlandı samimiyetle.... Ayşe Özyılmaz.
- Bu başarılı yerine, yani TRT Fm'de program yapımcılığına gelene kadar nerelerde okudun ve çalıştın?
İTÜ Türk Müzikisi Devlet Konservatuvarı mezunuyum. Mezuniyetimden sonra 2 yıl müzik öğretmenliği yaptım. Ardından TRT. Sen sormadan söyleyeyim 19 yıldır da buradayım.
- Şimdi ben sorayım, hiç çaldığın enstrüman var mı?
6- 12 yaşlar arası piyano.
- Nerelisin?
Doğum, yaşam İstanbul.
- Müzik olsun, programlar olsun geçmişinde tetikleyen ne vardı?
Anne ve babamlarla devamlı İstanbul'un o en romantik dönemlerinde onlarla bilhassa boğazda bol bol yemeğe çıkar o dönemin en güzel müzikli yerlerinde en güzel sanatçılarını gerek kendilerinden gerek onların eserlerini söyleyen sanatçılarla bol bol keyifli geçen saatlerle büyüdüm. O yüzden şimdi 1 ay hani evden çıkmasam gezmeyi aramam. En güzelini tattım...

HAYALİM NİLÜFER VE AJDA
- Sayısız sanatçı ile sayısız programlar yaptın. Hayalin olup da gerçekleştiremediğin oldu mu?

Nilüfer ve Ajda Pekkan...
- İlk günden bugüne hatırına ilk gelen 3 yayınını söyler misin?
Biri ilk günlerimde konuk ettiğim kişilerden birini heyecanla karşılamaya indiğimde kendisini hiç tanımadığım, evinden telefonla ulaşıp davet ettiğim elinde pastası ile gelen Edip Akbayram, ikincisi dur bakayım... yepyeni bir sanatçı olduğunda fırtınalar estiren Yaşar'dı. Amirim 'gelmez, heyecanlanma...' demişti. Ben de 7'ye kadar burada olmazsa işi bırakırım demiştim.
- Eeee geldi mi?
Hala çalıştığıma göre... 18 yıl oldu. Üçüncüsü de değerli Fikret Hanım'ı (Şeneş) anma programı. Onu en çok sevenlerden -ki kollarında kaybettik Fikret Hanımı- Hakan Eren ile yaptığımız proramdı. Duygu dolu...

ALTI PROGRAM BİRDEN
- Kaç programa imza atıyorsun?

6 program yönetiyorum. Biri Ömür Göksel ile. Biri Fatih, biri Hakan Eren'le 'Geçmiş bahar mimozaları', biri Erhan Konuk'la Studyo Tempo, biri Deniz Vardar ile canlı olarak 'Şehir Işıltıları', biri Bay J, Erkan Yavaş, Muzo ve Erhan Konuk ile 'İstanbul Ayağı'....
- Günlerini, kişilerini, saatlerini nasıl karıştırmıyorsun. Peki hepsinden bir özet alırsak en çok sevdiğin yayın şekli nasıl?
Konuk isteği ile olanı. Bunları yerine getirdiğimde karşımdaki mutlu olduğu için ben 10 misli oluyorum. Mesela gece geç saatte acılı damar çalınca çok kişi 'tarzını bozuyorsun' demiştir. Ama o saatte kamyonla işe giden, işe erken kalkan veya yeni dönenlerden de bir o kadar teşekkür almışımdır. Onların mutluluğu beni daha mutlu eder. Duru yayın sevmiyorum, konuklarla canlı canlı olanlar gibi olmuyor.

HATIRA DİNLEMEYİ SEVERİM
- Konuk veya çalıştığın kişiler arasında ne tarz insan makbuldur senin için?

Çalışkan insan makbuldur benim için. Hani bir de insanın kumaşı denen bir kavram vardır ya. Kumaşı çok önemlidir bir insanın. İşini sevmesi de. İnan bordroma bir kez bakmış değilim, çalışır geçerim. Bir de konuğumu kendim seçmek isterim, bilhassa eskilerden olmasına dikkat ederek. Hatıraları dinlemek hele müzik işinde çok duygusal geliyor bana bu görmüş kişilerlerle. İşte bu yüzden Hakan Eren'le olan programlar....

- Klasik bir sorum vardır, hiç keşken oldu mu?

'keşkec'i değilim, 'iyi ki'ciyim. Yaşadığım her güzellikten ve de her şeyden ailem sağ olsunlar ders almayı öğretti bana. Bir kez daha anladım tevazu satın alınmaz diye. Özyılmaz ile gelen 2 dehamız da yaptıkları için öncüleri hatta en büyükleri olmalarına rağmen bir o kadar da alçak gönüllü ve rahat.

Recep Şahin ile 3A bağlantıları
Her geçen gün daha da gelişen dünya kanalları içinde en üst sıralara yükselen Türk televizyonu TRT geçtiğimiz hafta bir ilke imza attı. Ve bu tanıtım programı için New York'a gelen ekinin başında TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Şahin ile sizin için küçük bir söyleşi yaptım. TRT'de ilk İstanbul- Ankara- İzmir bağlantılı bir zincir, ardından Erzurum- Mersin- Diyarbakır, ve de son olarak kıtalar arası Amerika (New York), Asya (Bangladeş) ve Avustralya (Melborn) arası 3A adlandırılan bağlantılar kurulmuş. İşte geçtiğimiz perşembe 3A'nın temeli atıldı. Bu arada TRT World kanalı devreye geçecek. İngilizce yayın yapacak bu dünya kanalında New York'tan Amerika ve Türkiye'den haberlerimiz sunulacak. Tabii Amerikan aksanı ile konuşan iyi muhabirlerle. TRT FM televizyonumuz kadar önemli bir proje olup bu andan itibaren okyanuslararası yayınlara başlmak için düğmeye basılmıştır diyen sayın başkn yardımcımıza geldiği, katıldığı için de çok teşekkür ediyoruz.

TRT'den kıtalar arası yayın
İyi pazarlar... Bu pazar günü size yine New York'tan bir mektup ama bu kez Türkiye'den NY'a gelen ve dünyada ilk olan bir başarı ile başlamak istiyorum. Geçtiğimiz hafta TRT Fm'den başarılı program yapımcısı Ayşe Özyılmaz ve yine TRT dahil radyolarımızın çok sevilen sunucularının en üst sıradada olanlarından Bay J ve Erkan Yavaş bu bahsettiğim ilki gerçekleştirmek için Amerikaya geldiler. New York'tan, Long Island City'den, Ekmel Anda'nın Unique Settings Of NY'un ofislerinden birinden perşembe günü buranın saati ile öğlen 12'de (Türkiye'de 19) Avustralya'da Melburn ve Asya'da Bangaldeş'teki TRT radyoları ile ortak canlı yayını büyük bir neşe ve başarı ile yaptılar.
İstanbul'dan gelen TRT Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Recep Şahin'in yaptığı konuşma ile yayını açarken bu bağlantıyı gerçekleştiren canım diyebileceğim Gazeteci Mehveş Koçak güzel bir sohbetle devam ettirdi programı.

REKORLAR KİTABINA GİRER
Ekmel Anda'nın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu ve misafiri Özcan Deniz sürpriz konuklar olarak yer aldıktan sonra Amerika'da yaşayan ve yeni gelen Türklerin can abisi, kardeşi Ekmel Anda neşeli bir sohbet ile bir diğerini çok yakında ve devamlı beklenen programı kapadı. Guinnes rekorlarına girmesi beklenen bu güzel başarıya imza atan 3 kahramanla sizin için küçük de olsa birer söyleşi yaptım hemen bu başarılı günün akşamında.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA