Canan Düzdol

Midye pilakisi

50 adet iç midye
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
2 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Bu pazar, değişik bir deniz ürünü denemek isteyenler için bir tarif paylaşıyorum sizinle: Midye pilakisi.
Yemeği yapmaya midyeleri temizlemekle başlayalım. ilk olarak midyelerin kıllarını temizleyip iyice yıkayalım. Daha sonra ayıkladığımız midyeleri süzgece koyup suyunun süzülmesini bekleyelim. Dİğer yandan havucu ve patatesi haşlayalım. Haşlanmış sebzelerimizi dilim dilim doğrayalım. Bir tencereye koyduğumuz zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı hafifçe öldürelim. Soğanın içine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi eğer domates kullanmayacaksak da sulandırdığımız salçayı koyup birkaç dakika birlikte kavuralım. Dahas sonra bu karışımın içine kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyeler, bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim. Üzerine tuz ve karabiber ilave edip; ardından 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ekleyip yaklaşık 20 dakika pişirelim. Daha sonra ocaktan almaya yakın, bir limonun suyunu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatalım. Daha sonra ateşten alalım. Midyeleri servis tabağına koyup üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım Afiyet olsun.
Pandispanyalı baklava
Yarım yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Pandispanya için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1/4 limonun suyu
Üzerine:
İri çekilmiş fındık veya ceviz
Baklavanın malzemelerini düz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamındaki hamuru 20 bezeye bölün. 10 bezeyi ince bir yufka olacak şekilde açın ve tepsiye dizin. 10 bezeyi bu şekilde bitirin. Pandispanya için olan malzemeleri; yumurta, şeker ve kabarma tozunu beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine fındık veya cevizi dökün. Hazırladığınız pandispanya hamurunu 10 yufkanın üzerine dökün. Daha sonra diğer 10 bezeyi de açarak, pandispanyanın üzerine örtün. Hazırladığınız baklavayı dilediğiniz şekilde keserek üzerine tereyağı dökün. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Baklava fırına girmeden önce şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.