• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Yalancı kebap

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2010, 00:00

3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
5 adet tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo

Tavuklu yalancı kebap için ilk olarak patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Diğer yandan, dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fıstıklı tel kadayıf

Yarım kg tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 gr Antep fıstığı veya ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile bütünleşmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antep fıstığı veya cevizi serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA