• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Patlıcanlı kuzu incik

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2010, 00:00
4 adet kuzu incik
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı salça
2 soğan
100 g margarin
Yarım kg Orkide ayçiçek yağı
4 su bardağı su
1 domates
4 sivri biber
4 kürdan
Kırmızıbiber ve tuz

Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Dostlarımızla, sevdiklerimizle bir araya gelmenin fırsatını yakaladığımız için bayram günleri artık daha da anlamlı. Bu özel günde sofralara da özel yemekler yakışır. Hepinize keyif dolu, bol sohbetli, sımsıcak bir bayram diledikten sonra bayram için seçtiğimiz leziz bir yemeğin tarifini sizlerle paylaşalım. Patlıcanlı kuzu incik yemeği için ilk olarak soğanları ince kıyalım ve margarinde pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine et ve salçayı ekledikten sonra 15 dakika daha kavuralım. Üzerine kırmızıbiber, tuz ve su ilave ettikten sonra, kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Diğer yandan patlıcanları dört parçaya şerit halinde bölelim ve ayçiçeği yağında kızartalım. Patlıcanların iki şeridini artı şeklinde üst üste koyalım ve ortaya eti yerleştirelim. Patlıcanlarla eti örtelim, üstüne bir dilim domates ve bir sivri biber koyalım. Kürdanla tutturalım. Etleri tepsiye dizelim. Tencerede kalan salçayı üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış, orta dereceli fırında 20 dakika pişirelim. İsterseniz kekik ilavesiyle birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Bülbül konağı

1 adet yumurta
1 paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon

Sevilen bayram tatlılarından biri olan bülbül konağı için ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttunuğuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvı yağı koyun. Karışımın üzerine azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara ise birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ise üzerine soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA