Canan Düzdol

Ev lahmacunu

2 ekmek hamuru
250 gr. kıyma
2 domates
4 sivribiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı su
2 adet soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Biraz un
Tuz, karabiber
Güneydoğu mutfağının başta gelen lezzetlerinden biri de lahmacun. Lahmacunun kıymalı harcına baharat olarak en çok kırmızı biber ve isot yakışır. Ama dilerseniz baharatsız olarak da yapabilirsiniz. Bugün sizinle yapımı oldukça kolay bir lahmacun tarifi paylaşıyorum. Ev lahmacunu için hamurumuzu fırından hazır olarak alalım. Tezgahın üzerini unlayalım. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde ve lahmacun hamuru inceliğinde açalım. Teflon tavada biraz yağ ısıtıp hazırladığımız hamurları iki taraflı olarak pişirelim. Sivri biberleri temizleyip doğrayalım. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Kalan yağı tavada kızdıralım. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirelim. Sivri biberleri ve kıymayı ekleyelim. Suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Hazırladığımız kıymalı harcı, lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Havuçlu revani
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 adet orta boy havuç
1kahve fincanı Orkide sıvı yağ
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Sonra çıkarıp, ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk şerbeti ılık revaninin üzerine gezdirin. Yarım saat bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.