• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Elma soslu piliç sarma

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2010, 00:00
6 adet piliç biftek
150 g mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Peynirli sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Elmalı sos için:
2 adet ekşi elma
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı su, tuz

Elma soslu piliç sarma için öıÜün hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım ve tuz ekleyelim. Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ve zar iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyelim. Piliç biftekleri tuzlayıp, biberleyelim. Bifteğin bir kenarına mantarlı içten koyalım. Rulo olarak saralım. Kenarlarını kürdanla tutturalım. Tüm biftekleri aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkaralım. Sos için ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı yağı eritelim. Unu azar azar ekleyelim. Un sararmaya başladığında sütü sürekli karıştırarak ilave edelim. Koyu bir kıvama geldiğinde tavayı ateşten alalım. Tuz ekleyelim. Sosu tepsideki piliç sarmalarının üzerine gezdirelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip, üzerleri pembeleşene dek tekrar pişirelim. Elmalı sos için, elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim. Kabuğu soyulmuş domatesi de rendeleyelim. Dövülmüş sarımsakları ilave edip, küçük bir tencerede ağır ateşte pişirelim. 1 çay bardağı suyu ve ketçabı ilave edip tuzu ekleyelim. Sosu 2 dakika sonra ateşten alalım. Elma sosunu bifteklerin üzerine gezdirerek, servis yapalım. Afiyet olsun.

Haşhaşlı dolama


Hamur için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
İç harcı için:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 g beyaz peynir
Tuz, karabiber

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Bir kapta haşhaşı sıvı yağla karıştırın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA