• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mantarlı kebap

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25 Kasım 2010
Yarım kilo kavurmalık dana eti
250 gram mantar
4 adet patates
Yarım su bardağı su
2 adet domates
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşıgı margarin
Kekik, sumak, pulbiber, karabiber, tuz

Mantarlı kebap için dana etleri kuşbaşı olaraık doğrayalım ve doğranmış etleri yarım su bardağı su koyduğumuz düdüklü tencerede pişirelim. Mantarlarımızı da çok küçük olmamak kaydıyla ufak ufak dilimleyelim ve ayrı bir tencerenin içine atıp onları da pişirmeye başlayalım. Bu tencereye su koymuyoruz, mantarların kendi saldığı su, onları pişirmeye yetecektir. Mantarlar piştikten sonra üzerine salça, margarin ve rendelenmiş domates ile tüm baharatlarımızı tencereye ilave edelim ve bu malzemeleri karıştırıp tencerenin altını kapatalım. Diğer yandan patatesleri soyup halka halka doğrayarak kızartalım. Bu arada düdüklü tencerede pişmeye bıraktığımız eti alıp mantarlı karışımın içine atıp tekrardan ocağın altını kısarak sotelyelim. Daha sonra kızaran patates dilimlerini derin ve geniş bir borcamın tabanına dizelim. Sonra üstüne etimizi yayalım ve kebabın en üst katına da yoğurdumuzu, bütün yemeğin üstünü kaplayacak şekilde dökelim. Dilerseni üzerini naneyle süsleyebilirsiniz. Mantarlı kebabı, sıcak bir şekilde servis yapalım. Afiyet olsun.

Sucuklu kaşarlı poğaça

125 gram Orkide margarin
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
100 gram kaşar peyniri
50 gram kadar sucuk

Sucuklu kaşarlı poğaça için ilk olarak karıştırma kabına yumuşamış margarini alıp, üzerine yumurtanın akını döküp, unu ekleyip harmanladıktan sonra bir kasede mayayı, ılık suyu, ılık sütü karıştırıp eritin. Sonra karıştırma kabına döküp, tuzunu, şekerini koyup, aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurduktan sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yumurtadan biraz küçük bezelere bölüp, çay tabağı büyüklüğünde avuç içerisinde açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış sucukları koyup, iki ucunu birleştirip, parmak uçlarıyla bastırarak yapışmasını sağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip, üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısına az sıvı yağ döküp, karıştırıp fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Susam, çörekotu, haşhaş seçeneklerinden istediğinizi serpin. Sonra 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.