• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Karışık ot kavurması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Mart 2012
1 tutam arapsaçı
1 tutam ebegümeci
1 tutam ısırgan otu
1 tutam cibes
1 tutam gelincik otu
4 adet ince taze soğan
1 adet havuç
1 adet küçük boy paprika
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Karışık ot kavurması için tüm otları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayalım. Taze soğanı iri iri doğrayalım. Havucu rendeleyelim. Paprikayı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayıp hazır edelim. Arapsaçını, hem ağır kokusunu almak hem de diriliğini öldürmek için önceden, 5 dakika kadar haşlayalım. Daha sonra zeytinyağını tavaya koyup ısıtalım. Yağ kızınca, önce taze soğanı ve paprikayı biraz çevirip ardından sarımsağı ekleyelim ve hepsini birlikte çevirelim. Ardından otları fazla ara vermeden ve arapsaçından başlayarak tavaya atıp çevirmeye devam edelim. Çevirirken 1 kaşık zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurmaya devam edelim. Bu kavurmada esas olarak arapsaçını almalıyız zira en zor pişecek olan o. Dolayısıyla eğer başta iyi haşlamamışsak arapsaçını pişireceğiz diye diğer otların pişme süresini geçirebiliriz. Arapsaçını kontrol ederek tuz ve biberimizi ilave edelim ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı gül kurabiye

250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
İçine:
4 adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmaların kabuklarını soyup rondodan geçirin ve derin bir kaba koyun. Üzerine şeker ve üzüm ilave edip iyice karıştırın. Elmalar suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Ardından üzerine tarçın döküp soğumaya bırakın. Hamur için unu eleyerek kabartma tozu ile karıştırın. Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Azar azar unu ekleyerek hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişriin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.