• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 27 Şubat 2012
1,5 kg dana nuar
3 kaşık zeytinyağı
6 bardak su
3 adet soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
Nuarın suyu
1 küçük çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber, muskat rendesi

Kremalı dana nuar için ilk olarak dana nuarı bütün olarak zeytinyağında ve harlı ateşte çevirerek kızartalım. Ardından derin bir tencereye alıp üzerine yeteri kadar suyu, kabukları soyulmuş ama doğranmamış bütün haldeki soğanları, sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyelim; çok kısık ateşte 3-4 saat pişmeye bırakalım. Et piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Etler iyice soğuduğunda keskin bir bıçak ile parmak kalınlığında dilimler keselim ve fırına girebilecek bir servis tabağına düzgün şekilde dizelim. Öte yandan sos için tereyağı ile unu birlikte kavuralım. Kokusu çıkmaya başladığında kepçe ile azar azar soğuk et suyundan ilave edelim. Koyu boza kıvamında bir sos elde edince daha fazla sulandırmadan sosun içine kremayı ilave edip iyice karıştıralım. Tuz, az karabiber ve biraz da muskat rendesi koyduktan sonra ateşten alalım. Sos ılındığında etlerin üzerine yayalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Beyaz çikolatalı kek


2 adet yumurta
4 çorba kaşığı esmer şeker
125 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
10 adet kuru kayısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı granül kahve
Üzerine:
Çikolata

Beyaz çikolatalı kek için ilk olarak bir kasenin içine tereyağı ve çikolatayı koyun. Bir tavanın içine bir parmak eninde su doldurun, kaseyi de tavaya oturtun. Bu şekilde tereyağı ile çikolatayı eritin. Ayrı bir yerde karıştırma kabına yumurtayı kırın, içine esmer şeker döküp çırpma teliyle çırpın. Üzerine unu, cevizi, vanilyayı, kabartma tozunu, minik doğranmış kayısı parçalarını da koyup, hepsini karıştırın. Orta boy bir borcamın zeminine yağlı kağıt yerleştirip kek harcını dökün. 170 dereceli fırında 20 dakika pişirip, fırından çıkarın. Ilık hale gelince bir tahta üzerine ters çevirip alın. Kekinizden dilediğiniz şekilde dilimler kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulüyle eritip, yağlı kağıttan külah yapıp, içine doldurun. Kesmiş olduğunuz kek dilimlerinin üzerine, istediğiniz şekillerde sıkıp, servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.