500 g brokoli 3 adet soğan
8 adet mantar
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
100 g dil peyniri
6 adet kiraz domates
Yarım su bardağı süt kreması
3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
6 adet yumurta
Tuz, karabiber
Fırında brokolili omlet için brokoliyi yıkayıp temizledikten sonra parça parça ayıralım. Soğanları soyup ince ince kıyalım. Mantarları yıkayıp dilimleyelim ve kararmaması için limonlu suda bekletelim. Maydanozu da yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Dil peynirini küp küp doğrayalım. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye keselim. 3 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp içine soğanı atıp pembeleşinceye kadar kızartalım. Üzerine mantar, brokoli ve zeytinleri ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Tavayı ocaktan alıp ikiye ayırdığımız domatesleri, 1 tutam tuzu ve karabiberi ekleyelim. 6 adet yumurtayı bir kaseye kıralım. Krema, maydanoz, peynir ve 1 tutam tuz ilave edip karıştıralım. Brokoli ve mantarlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştıralım. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığımız karışımı dökelim. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirelim. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakalım. Zeytin ve domateslerle süsleyip dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Fıstıklı koko
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz fındık
1 adet yumurta
100 gr. Orkide margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Fıstıkı harç için:
1 su bardağı yeşil toz fıstık
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
Fıstıklı koko için ilk olarak bir karıştırma kabına margarini alın. Elinizle yoğurduktan sonra üzerine yumurtaları kırın. Unu, toz fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini de katıp, karıştırın ve hamuru hazırlayın. Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvama geldikten sonra arzu ettiğiniz kalıplara paylaştırın ve bir fırın tepsisine dizin. Fıstıklı kokonun harcı için ise bir kaba toz yeşil fıstığı, toz fındığı ve pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra, yumurtanın akını ekleyip biraz daha karıştırın. Şanti torbasına tırtıklı uç takıp, fıstıklı harcı içine doldurun ve kalıpların içindeki hamura desenli olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ılınınca kalıplardan çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.
