• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 03 Mart 2012
400 g hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber

Hamsili sarma için ilk olarak hamsilerin kafalarını koparıp kılçıklarını çıkaralım. Daha sonra balıkları fileto haline getirelim. Fileto halindeki hamsileri iyice yıkayıp durulayalım. Daha sonra her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayalım. Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Haşladıktan sonra çıkarıp sap ve damarlarını keselim. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovalım ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Bu karışımın içine hamsileri ekleyelim. Karışımı karalahana yapraklarına yerleştirip az miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulolar haline getirelim. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine bir fırça ile sıvı yağ sürelim. 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Daha sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Ayvalı bisküvi

1 adet ayva
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı kepekli un
1+1/3 su bardağı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
100 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu

Ayvalı bisküvi için ilk olarak aıÜüyvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın ve birlikte kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Kepekli unu, buğday nişastasını, toz şekeri, yumurtayı, margarini, kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milimetre kalınlığında açın. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak bisküviler kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.