• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kızarmış mercimek köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22 Mart 2012
1 orta boy havuç
Yarım su bardağı mercimek
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı un
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber

Kızarmış mercimek köftesi için öncelikle havuçları yıkayalım ve dış kısımlarını kazıyarak iyice temizleyelim. Temizlenen havuçları ikiye yahut üçe bölelim ve çok az tuz attığımız suda, hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım. Havuçlar yumuşadığında kendi suyunda soğumaya bırakalım. Diğer yandan mercimeği ayıklayalım. Ayıklanmış mercimekleri de iyice yıkadıktan sonra az tuzlu suda haşlayalım. Havuç, mercimek ve ceviz içini, kıyma makinesinden veya mutfak robotundan geçirelim. İçine un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi katıp yoğuralım. Tüm malzemeler karıştıktan sonra elimizle köfte şekli verip galeta ununa batıralım. Köfteleri bu şekilde buzdolabında bir saat boyunca bekletelim. 1 saat sonra dolaptan çıkartıp kızgın yağda kızartalım. Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürelim ve sıcak olarak servis yapalım. Dilerseniz un yerine galeta unu da katabilir ve herhangi bir malzemeye bulamadan direkt olarak yağa atarak da kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Meyveli krep

3 tane yumurta
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
Harcı için: 2 tane elma
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 tane portakal kabuğu
1 çay bardağı boyalı şurup
Pudra şekeri

Meyveli krep için öncelikle süt, yumurta, un ve toz şekeri iyice karıştırarak krep hamurunu hazırlayın. Teflon bir tavayı sıvı yağ ile yağlayarak hazırlanan hamurdan bir kepçe dökün. Döktüğünüz kreğ hamurunu altüst ederek pişirin. Diğer yandan elmayı rendeleyip iki çorba kaşığı toz şeker ve iki çorba kaşığı margarinde üç-dört dakika pişirin. Hazırladığınız harcın içine üzümü de katıp karıştırdıktan sonra bu karışımı kreplerin içine yerleştirin. Krepleri bohça yahut yarı açık bir rulo haline getirdikten sonra şerit şeklinde kesilmiş portakal kabuğu ile bağlayın. Süslemek için isteğe bağlı olarak kırmızı şeker boyası ile hazırlanmış şurubu tavaya dökün. Üzerin meyveli krep bohçasını yerleştirin. Üzerine tarçın yahut pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.