• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Maraş köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Mart 2012
500 gram kıyma
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Kızartmak için Orkide sıvı yağ

Maraş köftesi için önce kıymayı, yumurtayı, kimyonu ve tuzu birlikte yoğuralım ve bu karışımdan yuvarlak köfteler hazırlayalım. Diğer yandan patlıcanları alacalı olarak soyup, dilimledikten sonra tuzlayarak yaklaşık 30 dakika bekletelim. Patatesleri de soyup, yuvarlak şekilde doğrayalım ve suya koyalım. Domatesleri halka halka doğrayalım. Sivri biberleri 3-4 parçaya ayıralım. Önce patatesleri kızartalım. Patlıcanları yıkayalım ve tavada pembeleşinceye kadar kızartalım. Köfteleri de kızarttıktan sonra tepsinin en altında köfteleri dizelim. Köftelerin üzerine kızarttığımız patatesleri, onların üzerine de patlıcanları dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlenmiş domatesleri ve en üste de sivri biberleri koyalım. Tüm malzemeyi bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra bir su bardağı suyla salçayı eritip köftelerin üzerine ilave edelim. 200 derecedeye ayarlı fırında, domatesler ve biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fındıklı sarma

1,5 kahve fincanı irmik
7 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine ve içine:
2 çay bardağı fındık ezmesi
4 çay bardağı dövülmüş fındık veya Antep fıstığı

Fındıklı sarma için ilk olarak yumurta ve şekeri beş dakika boyunca bir kapta mikserle iyice çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin. İrmiği ilave ettikten sonra beş dakika daha çırpın. Daha sonra fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Elde ettiğiniz bu harcı tepsinin yarısını geçecek ve 1 santim kalınlığında olacak biçimde yayın ve üzerini de spatulayla güzelce düzleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın. Keki kısa köşesinden başlayıp sararak bir rulo haline getirin. Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları da serpin. Dilerseniz fındık yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız fındıklı sarmaları bir saat boyunca dolapta beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.