Canan Düzdol

Peynirli kabak

4 büyük boy kabak
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
150 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
2 yumurta
Peynirli kabak için kabakların kafa kısımlarını kesip soymadan yıkayalım. Dikey olarak ortadan ikiye bölelim ve içlerini oyalım. Bir tencereye su, bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyalım. Kabakları da tencereye koyup harlı ateşin üstüne yerleştirelim. Kaynadıktan 5 dakika sonra tencereyi ateşten alalım ve kabakları bir süzgece koyarak bekletelim. Diğer yandan beyaz peynirin üzerine zeytinyağını dökelim ve çatalla iyice ezelim. Yoğurdu ilave edelim. İnce kıyılmış dereotu ve pulbiberi ekleyelim. İyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım. Karışımın içerisine 1 yumurta kıralım ve karıştırarak krema kıvamına getirelim. Hazırladığımız bu harcı kabakların içlerine dolduralım ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz fırın kabına yan yana dizelim. Kabakların üzerine, sulandırarak çatalla çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Fırın kabını, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Kabakların üzeri iyice kızarınca kabı fırından alalım ve servis tabağına aldığımız kabakları, dereotu ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Mayalı poğaça
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
200 g beyaz peynir
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörekotu ve susam
Mayalı poğaça için sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği ısıya geldiğinde suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini bir bezle örtün. 20 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 50 dakika bekletin. Bu arada hamur yaklaşık iki katına çıkacaktır. Kabaran hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin ve çörekotu ile susamı serpin. Bu şekilde 20 dakika beklettikten sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.