• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Tavada patlıcan

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2012, 00:00
8 adet patlıcan
4 adet domates
6 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarmısak
1 tutam maydanoz
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarmısak
3 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı salça
Yarım bardak su
1/3 bardak zeytinyağı

Tavada patlıcan için patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyalım. Daha sonra halka şeklinde ve normal kalınlıkta doğrayalım. Kızgın yağda patlıcanları tek başına kızartalım ve 15 dakika dinlendirelim. 2 adet kuru soğanı halka şeklinde doğrayalım ve pembeleşene kadar kızartalım. Daha sonra biberleri, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra enden ve boydan ikiye ayıralım, onları da kızartalım. Diğer yandan başka bir tavaya zeytinyağımızı koyup kızdırdıktan sonra önce kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız domatesleri tavayı kaplayacak şekilde dizelim. Domateslerimizin üzerine önceden kızarttığımız patlıcanları, soğanları ve biberleri kat kat yerleştirelim. 1 baş sarmısağı da ince halkalar şeklinde doğrayıp yemeğin her yanına aroması yayılacak şekilde yerleştirelim. Yarım bardak su ile 2 tatlı kaşığı salçayı ve tuzu karıştırıp en üstten yemeğin üzerine dökelim. Tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Yemek pişmeden 5 dakika önce maydanozları ince ince doğrayarak yemeğin üzerine serptikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Kekikli minik ekmek

200 g hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 g tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta akı

Ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, bir tutam toz şeker ve tuz ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edip yoğurun. Unu azar azar yedirerek yoğurup bir hamur hazırlayın. Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın hale getirip bıçakla 1 santim kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpip diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin ve 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA