• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Körili hindi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2012, 00:00
600 gram hindi göğsü
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
1 adet kuru kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı hindi suyu
300 gram yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Tavuk etiyle de yapılabilecek bir yemek olan körili hindi için ilk olarak soğan ve sarmısağı soyup ince ince kıyalım. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını, daha sonra da diğer yarısını kuvvetli ateşte margarinle iyice kavuralım. Üzerine tuz ve karabiber kattıktan sonra tavayı ocaktan alalım. Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri, köri ile birlikte hindiyi çıkardığımız tavaya koyalım ve orta ateşte kavuralım. Üzerine hindi suyunu ekleyelim. Diğer yandan yoğurdu un ile karıştırıp tavaya katalım ve karıştıralım. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirelim. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayalım. Elmayı yıkayıp kabuğu ile birlikte ince ince doğrayalım ve yemeğe ekleyelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alalım ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.

Sucuklu volovan

8 adet milföy
Çeyrek kangal sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet yumurta
Sarmısak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu volovan için milföylerin kenarlarını bir ruletle kesin. Ardından dördünün ortasından yine ruletle dört kare kesin. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Ortası kare kesilmiş bir milföyün altına yumurta beyazı sürüp, kesilmemiş bütün haldeki milföylerden birinin üzerine yapıştırın. Daha sonra en üstüne yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 180 dereceli fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada ayrı bir yerde margarini eritin. Küçük doğranmış sucukları ve küp doğranmış sosisleri yağda soteleyin. Üzerine ketçabı ilave edin. Ardından tuz ve sarmısak tozunu da ilave edin. Çok az sıcak su katarak pişirin. Fırından aldığınız volovanlara sucuklu harcı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında iki dakika tuttuktan sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA