• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Balık kroket

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2012, 00:00
1 kg levrek
2 adet maydanoz kökü
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1/ 2 limon
2 yemek kaşığı tereyağı
3/ 4 bardak un
2 bardak süt
3 adet yumurta
3/ 4 bardak galeta unu
Tuz, karabiber
1,5 bardak Orkide sıvı yağ

Balık kroket için bıÜüalıkları iyice temizleyip yıkayalım ve hepsini bir tencereye koyalım. Levreklerin üzerine temizlediğimiz maydanoz köklerini, dört parçaya böldüğümüz soğanı, defne yaprağı, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve üzerine çıkmayacak kadar suyu koyduktan sonra 15 dakika kadar haşlayalım. Balıklar burada haşlanırken diğer tarafta tereyağla unu hafifçe pembeleştirelim. Üzerine süt ve biraz tuz katıp karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız bu beyaz sosa, kılçıkları ve derisi çıkmış, küçük parçalara bölünmüş balık etlerini de karıştıralım. Bu karışımı, hafif yağlanmış bir tepsi veya mermer masaya dökelim. Soğuduktan sonra yassı köfteler yapalım, önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartalım. Afiyet olsun.

Kremalı incir tatlısı

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve

Kremalı incir tatlısının keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. 6 veya 7 adet kuru inciri küp olarak kesin. Kek karışımına kuru incirleri ilave edin. Kek karışımını fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Krema soğuduktan sonra kremaya 1 poşet toz şanti ilave edin ve mikserle çırpın. Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı granül kahve ilave edip karıştırın. Kekin üzerine kahveli karışımı dökün ve keki ıslatın. Kekin üzerine kremayı da ilave edin ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA