• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lerzan Tuncer’le marimbanın ufkunda HÜROL DAĞDELEN

Lerzan Tuncer'le marimbanın ufkunda

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.04.2015, 00:00
Lerzan Tuncer, İzmir'in yetiştirdiği genç bir sanatçı... Önemli bir iş yapıyor; zira son yıllarda dünya müziğinin gündemine oturan marimba gibi, güçlü bir konsantrasyon ve hassas bir kulak gerektiren bir vurmalı çalgının ülkemizdeki ender temsilcilerinden...
Kendisini yetiştirme konusunda üstüne yok, azimli ve üretken bir sanatçı... Sadece ülkesindeki eğitimle yetinmeyip varını yoğunu kendini yetiştirmeye adayan Tuncer, marimbanın dünyaca ünlü isimlerinden ders alıyor, onlarla konserlere çıkıyor.
Bir bakıyorsunuz İsviçre'de, bir bakıyorsunuz Belçika'da... Burada hem ünlü isimlerle çalışıyor hem konser veriyor Lerzan... Türk'ün adını Avrupa sahnelerine yazdırıyor. Genç sanatçı, bu kişileri üç yıldır İzmir'e de davet ediyor ve onlarla birlikte Ahmed Adnan Saygun'da konsere çıkıyor...
Müzikseverlerin ilgiyle izlediği bu konserler, hem onun gelişimi hem de marimbanın tanınıp sevilmesinde önemli bir etken...
Sadece bu da değil... Bu süreçte İzmir'de müziksel bir dille "Master Class" yapıyor, gençlere ders veriyor, marimbayı tanıtıyor.
***
Lerzan Tuncer geçen akşam, Adnan Saygun'da yine marimbanın ünlü bir ismiyle aynı sahneyi paylaştı. Aynı zamanda hocası olan Marimba Virtüözü Raphael Christen ile birlikte konser veren Lerzan Tuncer, harika bir geceye imza attı. İlk kez marimba dinleyenlerin bile dikkat kesildiği konserde, malletlerin (tuşlara vuran sopalar) notalara dokunduğu her ses dizini, konser salonunun atmosferini kucakladı, büyüleyici bir tablo sundu...
Lerzan elbette bununla da yetinmeyecek, aynı zamanda bir timpani ustası olan genç sanatçı, konserlerine devam etmeyi ve Türk insanına hem timpani hem de marimbanın, insanı masal alemine taşıyan coşkulu dünyasına davet etmeyi sürdürecek.
Müzik sadece piyano, gitar ve sazdan ibaret değil; çok farklı tınıları, keyifleri, coşkusu ve büyüsü var. Marimba dinlemek de insana yaşama sevinci veriyor.
Vurmalı çalgılar ailesinden ülkemizde henüz yaygın olmayan Marimba-Vibrafon alanında yurtiçi ve yurtdışında farklı projeler hazırlayan İzmirli genç sanatçı, çok yakında dünyanın pek çok sahnesinde ülkemizi temsil edecektir, eminim.
Çünkü o bir İzmirli... Yüreğinin gittiği yerde, kendisine yeni ufuklar açacaktır.
Ben buna inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA