• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2015
21 TEMMUZ 1975
DÜNYA
Türkiye'de solun gücü yoktur

Başbakan Süleyman Demirel, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'yi on ay bile idare edememiş, vatandaşa sadece yokluk getirmiştir. Şimdi biz başkanlarının yan yatırdığı gemiyi doğrultmaya çalışıyoruz" dedi.
ŞEHİR
Ege Ordusu nöbeti aldı

Ege Ordusu dün nöbete girdi. Bu münasebetle yapılan törende konuşa Ordu Komutanı Orgeneral Turgut Sunalp, "Kurulan ordu, bölgede, barışın, hakkın ve adaletin bekçisi olacaktır.." dedi.
SPOR
Günün spor olayları

Göztepe sezonu yarın Oscar Hold'la açıyor. Beşiktaş kampında en çok terleyen kişi Alman antrenör Horst Buhtz. Altay antrenörü Omeragiç, takımın 1975-76 liginde dördüncülük - beşincilik mücadelesi yapacağını söyledi.

İzmir'de Eğitim

Halil Rıfat Paşa zamanında şehirde beş altı kadar tam teşekküllü yani, beşer sınıflı ilkokul vardı. Bu okulların dışında bir de ortaokul bulunmaktaydı. Vilayetin merkezdeki bütün eğitim kurumları bunlardan ibaretti. Bir de Mithat Paşa zamanında kurulmuş olan ve o vakit yetim ve kimsesiz çocukların eğitim ve öğretimleri için kullanılan "ıslahane" yani şimdiki sanatlar okulu vardı. Rumların ilkokullarından başka bir de, tam teşekküllü lise olarak Ayafotini Kilisesi yanından "Evangiliki" isminde ve Ermenilerin o dereceye yakın "Mekitarist" adından bir okulları ve Yahudilerin bizim Rüştiye (lise) okulu karşısında "Alyans İzrailit" isimli okul ve Frenklerin, Frenk mahallesinde, idaresinden Katolik papazların sorumlu olduğu "Firerler" ve "Propaganda" isimli okulları vardı. O sıralarda vilayette defterdar olarak bulunan Kadir Bey ismindeki kişinin teşvikiyle "Mektebi Terakki" ismiyle kısmen lise sınıflarını da içine alan bir okul açılmıştı.

21 TEMMUZ 1975
DÜNYA
Dörtler; Avrupa'nın emniyetini görüştü

Eden, Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya ve Almanya arasında ayrı bir güvenlik paktı kurulmasını teklif etti. Mesele, hariciye vekillerine havale edildi. Bonn'a göre Almanya'nın birleştirilmesi işi çıkmazda.
ŞEHİR
İzmir, dün yeni bir tesise kavuştu

Belediye soğuk hava tesislerinin açılış merasimi dün yapılmıştır. Törene vali Kemal Hadımlı, belediye reisi Dr.Selahattin Akçiçek ve vilayet jandarma kumandanı Albay Siyami Sunkar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
SPOR
Günün spor olayları

Milli küme maçlarının tekrar ihdas edilmesi düşünülüyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı ve Başvekillik kupası turnuvası da yapılacak. Beşiktaşlı Nazmi dört sene için Flümiense'ye 60 bin liraya transfer edildi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.