• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2015, 00:00
256 yıl önce İzmir ve çevresi

İZMİR, çok güzel ve her bakımdan yaşamaya elverişli bir yörededir. Kent, Küçük Asya anakarasının içine doğru yaklaşık 12 Alman mili kadar sokulan Archipel'in, yani günümüzde Adalar Denizi diye de anılan Ege Denizi'nin oluşturduğu bir körfezin kıyısındadır. Avrupalıların oturdukları semt, ya da Frenk Caddesi denen bölge hemen deniz sahilindedir. Kent oradan başlayıp oldukça yüksek bir dağa doğru tırmanır. Dağın doruğunda kentin korunması için yapılmış eski bir kale vardır. Kuzeye doğru, küçük derelerle sulanan, uzunluğu üç saatlik, genişliği ise ilci saatlik bir mesafe olan, etrafı yüksek dağlarla çevrili, zeytin, incir, nar ve diğer meyve ağaçlarıyla, üzüm bağlarıyla kaplı bir vadi uzanır. Hiç kuşku yok ki, burası tüm dünyanın en güzel ve en verimli vadisidir. Dağların çoğu çalılıklar ve çeşitli otlarla kaplıdır.


19 EYLÜL 1955


DÜNYA
Bayar bugün saat 5'de İran'a gidiyor


Dün, uçakla Ankara'dan Diyarbakır'a geçen ve hararetle karşılanan Reisicumhur; Türk-İran dostluğunu belirten mühim beyanatta bulundu. Resmi ziyaret müddeti, Şahın arzusu ile bir gün daha uzatılacak.


İZMİR
Vapur seferlerinde aksaklıklar oluyor


Konak vapur iskelesinin tamiri dolayısıyla, Denizcilik Bankası tarafından vapur tarifelerinde yapılan tadilat güçlükler telvid etmektedir. Kalabalık saatlerde küçük vapurların işletilmesi fazla tehacüme yol açmakta.


SPOR
Günün spor olayları


Adana'da yapılan yüzme müsabakaları "Su topunda" İzmir takımı havuzu terk etti. Bölge atletizm birinciliklerinde müsabakaları takip eden seyirci adedi parmakla gösterilecek nispette mahduttu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI