• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2015, 00:00
22 EYLÜL 1975

DÜNYA

Kavgasız gün geçmiyor

Seçimlere 20 gün kala, yurt düzeyinde siyasal gerilim de artıyor ve bazen silahlı çatışmalara kadar varan "Liderlerin seçim gezileri olayları dosyası" durmadan kabarıyor. Erbakan konuşurken Hilvan'da iki grup çatıştı.

İZMİR
Kıyılar Çin Seddi'ne döndü

Yan-yana yapılan ve aralarında yeşil saha bırakılmayan "Kordonboyu, Güzelyalı ile Karşıyaka kıyıları" Çin Seddi'ne döndü. Yetkililer bu durumun şehrimizi havasız bırakma riskinin çok yüksek olduğunu söylediler.

SPOR
Günün Spor Olayları

Fenerbahçe hıncını Adana'yı 2-0 yenerek aldı. Göztepe, galibiyete daha yakındı:1-1. Altay'ın beraberliğini sağlayan penaltı, münakaşalara yol açtı. Galatasaray Ordu'da berabere kaldı:1-1. Beşiktaş yine mağlup oldu.2-0.

256 YIL ÖNCE İZMİR VE ÇEVRESİ

Soğuk havaya alışkın olmayan İzmirliler böyle günlerde kürklere sarınıp odun kömürü ateşinde ısınmaya çalışırlar, çünkü burada soba yakma adeti yoktur. Yağmur çoğu kez sağanak hyağar ve üç gün veya daha fazla sürer. Ama kışın da sık sık güzel havalar olur, hatta şubat ayında badem ağaçları çiçek açmaya, her taraf çiçeklerle donanmaya başlar. Bitkiler birden gözle görülür biçimde büyür, gelişir. Yalnız incir ağacının yaprakları soğuklar tamamen geçmeden çıkmaz. Burada bahar olağanüstü hoştur ama çok kısa sürer. Çoğu zaman daha nisan ayı ortasında büyük sıcaklarla yaz mevsimi bastırır. Pantkot [Pantekost/Hamsin] Yortusu sırasında henüz her taraf yemyeşildir ama birdenbire güneyden sıcak bir rüzgesmeye başlar ve yirmi dört saat veya en fazla iki, üç gün içinde her yer sararır, solar.

22 EYLÜL 1955

DÜNYA

Celal Bayar İran meclisine hitap etti

Reisicumhurumuz Celal Bayar, iki milletin elele vermek arzusunu belirtti ve nutku hararetle alkışlandı. İran Başveziri de konuşmasında, kuvvetlenme ve teşkilatlanma lüzumu üzerinde ısrarla durdu.

İZMİR
Şehiriçine yapılacak yeni yollar

Belediye tarafından 1956 senesi içinde yapılacak mühim işler arasında Birleşmiş Milletler Varyant yolunun Bayramyeri - Eşrefpaşa istikametinde uzatılmak suretiyle inşası işi programa alınacaktır.

SPOR
Günün Spor Olayları

Adana seyahati yüzücü ve su topu takımımızın başından geçen hadiseleri "Ali Barçın" anlatıyor. Hükmen mağlubiyetimiz kararı çok acayipti. İzmir eskrim müsabakaları 25 eylülde sona erecektir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI